Lentilele de contact bionice – promisiunea unei vederi perfecte

23 March 2016

Nu este o noutate că medicii oftalmologi şi specialiştii în optometrie sunt în căutarea soluţiei definitive pentru problemele de vedere ale multora dintre noi. De la ochelari cu diferite tipuri de lentile, lentile de contact şi operaţii până la acuitatea vizuală perfectă mai este cale lungă… Sau nu chiar atât de lungă, dacă este să luăm în calcul ultimele descoperiri în materie – lentilele de contact bionice care, în urma unei intervenţii chirurgicale de numai 8 minute, ar asigura pacientului, în vârstă de minim 25 de ani, imediat după, o vedere fără probleme pentru tot restul vieţii.

lentila bionica

Cu toate astea, sunt specialişti care pun la îndoială eficienţa acestor lentile – întrucât nu se ştie dacă vor reuşi să corecteze toate problemele şi nici cum vor evolua în timp, odată implementate, ochiul fiind foarte sensibil şi exitând pericolul apariţiei altor probleme noi. Un alt motiv de îngrijorare îl reprezintă redarea culorilor, dar şi faptul că încă nu au fost terminate testele – pe animale şi ochi orbi, după cum a informat inventatorul acestora, Dr. Garth Webb, un specialist în optometrie din British Columbia, Canada. El însă este convins că invenţia sa va ajuta ochiul să recupereze pierderile de vedere cauzate de vârstă sau de alte probleme medicale, astfel încât să nu mai fie nevoie de alt tip de corecţie.

Cercetările au durat nu mai puţin de 8 ani şi costul lor a fost unul pe măsură – 3 milioane de dolari, însă rezultatele au strânit interes şi diferite reacţii în întreaga lume medicală. Probabil că viitorul ne va convinge dacă, într-adevăr, cu ajutorul lentilelor bionice chiar vom vedea cât e ceasul de la nouă metri distanţă, după cum afirmă convins Dr. Garth Webb.Citiţi şi

Prima bicicletă electrică a fost inventată de un român

Două studente au inventat bacteria care mănâncă plasticul din oceane şi îl transformă în apă

Nu vreau să devin o mami tristă și îngrijorată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro