Locuiesc singură și mă mut. Din nou. Dar nu am nevoie de ajutor

21 November 2023

În această perioadă a vieții mele locuiesc singură, cu chirie, și sunt bine cu mine așa. Recent mi-am schimbat jobul și acum câteva zile mi-am luat chirie mai aproape de birou (lucrez pe model hibrid), fiindcă țin la fiecare minut din timpul meu liber și ultimul lucru pe care l-aș vrea ar fi să îl irosesc în traficul bucureștean. Am mobila mea pe gustul meu și încă nouă și mă descurc singură cu ea – în sensul în care apelez la o firmă de transport mobilă, la care am mai apelat o dată, cu ocazia precedentei mele mutări.

Sunt o femeie independentă și sunt obișnuită să mă descurc singură, iar când voi locui împreună cu un bărbat, nu voi avea pretenția ca el să ajute o neajutorată. Nevoia m-a învățat multe, printre care și această lecție de a contacta o firmă de transport mobilă pentru a mă muta.

Spun lecție fiindcă în debutul vieții mele mature am apelat la ajutorul bărbaților pe care îi cunoșteam, amici sau colegi de la job, pentru a căra mobila și cutiile cu lucruri, și nu mică mi-a fost mirarea să descopăr zgârieturi la mobilă, cutii scăpate pe jos și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, doi tipi au încercat să mă convingă că încă le-aș fi datoare, deși i-am plătit pe fiecare chiar în ziua mutării.

Cu Sprintmove, însă – fiindcă așa se numește firma – nu am bătăi de cap, în niciun sens: mobila mea nu capătă noi zgârieturi sau lovituri, vocabularul băieților trimiși de firmă este unul adecvat, profesional și, mai mult, totul se întâmplă repede și simplu, fără să aștepte nimeni de la mine indicații la fiecare pas și fără să ceară nimeni cafele și țigări.

Știu de data trecută: completez formularul de contact, unde am câmpuri predefinite în care am ocazia să precizez tot și să spun ce vreau, apoi mă sună un expert logistic pentru a-mi cere și alte detalii și să-mi spună un cost estimativ, precum și să stabilim ziua și ora la care să vină, în funcție de cum au ei sloturi libere și de cum am eu disponibilitate. Și asta e tot.

Sprintmove vine nu cu o simplă dubă, ci cu o autospecială de transport modernă, încăpătoare – de fapt, adaptată volumului mobilierului meu; vine cu materiale de protecție și chiar stă să ambaleze totul în mod corespunzător, apoi găsesc doar ei știu cum soluții să scoată fiecare piesă de mobilier pe unde nici nu mai știu cum au ajuns înăuntru (desigur, tot ei le-au adus aici, în apartamentul din care acum plec).

Cum biroul meu este la etajul 1, răpindu-mi ocazia de a mă bucura de panoramă, am decis să mă mut cu chirie undeva la etajul 9, ca măcar în zilele în care lucrez de acasă să am o perspectivă panoramică, cea care îmi oferă liniște și mă ajută să mă concentrez. Am specificat acest lucru deja pentru firma de transport mobilă București în formularul de contact despre care v-am povestit. Și știu că totul va fi OK.Citiţi şi

Cum ne alegem biroul pentru acasă

Agenda lui 2023 mai are doar 97 de file

Cum să implementați cele mai bune soluții de ambalare pentru afacerea dumneavoastră

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro