M-am săturat de oamenii pentru care ești o opțiune și nu o alegere

29 December 2016

Nu sunt o persoană superstițioasă, dar 2017 nu mă duce cu gândul la marile schimbări, atât de des vehiculate, ci doar la un număr impar… fără pereche, independent chiar… de număr zic.

Cât despre schimbări, oamenii nu se schimbă, eventual de haine sau… între ei. E mai ușor să schimbi o persoană cu alta, decât să te schimbi tu.

În rest, promisiuni în ceea ce privește un nou început: la anul mă las de fumat, o să îmi fac curaj să îmi schimb jobul, vara viitoare sigur plec în vacanță, o să am o relație sau o să renunț la actuala relație, încerc o dietă, anul viitor nu mai fac ce am făcut anul asta, anul viitor va fi altfel… sigur!

Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am săturat să mă satur  de clişee, întrebări, critici. Constructive sau nu, tot critici sunt.

M-am săturat de toți oamenii care știu mai bine decât tine cum să îți trăiești viața.

M-am săturat de oamenii pentru care ești o opțiune și nu o alegere.

femeie intuiție

M-am săturat să aud că: machiajul nu e cel potrivit, ținuta nu e prea potrivită, limbajul e prea colorat, iar starea ta e prea… alb-negru.

M-am săturat să aud că X nu e bun pentru mine și că Y e mai indicat… că e vreme de stat în casă și, mai ales, de făcut copii, că timpul trece… nu zău, şi eu care credeam că stă în loc!

M-am săturat de bărbați frustrați care se folosesc de putere, atât financiară, cât și fizică, ca să doboare ce le stă, sau nu mai vrea să le stea, în cale.

M-am săturat de femei care se plâng non stop, dar nu fac nimic să-și depășească condiția.

M-am săturat de oamenii care vorbesc mult și prost, de oamenii care habar nu au să dea un „bună ziua”, dar vor cu tot dinadinsul să o transforme într-una rea, de oamenii care se laudă că nu au citit în viața lor o carte și care se comportă ca și cum „Codul bunelor maniere” e doar un mit.

Din păcate, nimeni nu îți explică ce e viața, dragostea și cine sau, mai degrabă, ce sunt oamenii.

Viața se învață doar săturându-te să te saturi… dar pentru asta trebuie să o guști din plin!

Guest post by Ingrid

Și tu poți scrie pe Catchy! ?

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cum să (mai) alegem ca să ne fie bine?

Bine ai venit 2021, eu sunt aici!

Libresse susține femeile din România să vorbească despre #PoveștileDinNoi: doar 22% dintre femei sunt încrezătoare în modul în care arată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro