Machiajul buzelor e o chestiune foarte serioasă

29 April 2019

Despre machiaj, în general, am tot povestit cu diverse “profe” simpatice și pricepute. Și am reținut cel puțin un lucru: ca să nu confuzăm privitorii, nu punem două accente de culoare pe aceeași față. Fără dramă. Ori ochii, ori buzele. Iar graniţa între seducător şi ridicol e cum nu se poate mai subţire când e vorba de un ruj roşu. (Nu, în română nu e pleonasm. Francezii, din limba cărora am preluat şi noi cuvântul, original – rouge, au ales să-şi denumesc sutele de nuanţe cu nume care sugerează asocierile cu flori, fructe, metale, stări… citiţi etichetele de pe ambalajele rujurilor). Să vedem atunci cui şi ce nuanţă i se potriveşte în funcţie de culoarea părului natural. 🙂 Presupunem că aţi făcut alegerile corecte atunci când aţi decis să-i schimbaţi culoarea, şi începem cu…

… blondele, care pot purta, asta e!, orice nuanță de roșu. Şi dacă mai au şi un ten ca de alabastru şi ochii albaștri, roșul va intensifica culoarea ochilor, va contrasta plăcut cu paloarea pielii și le va da un aer de divă din anii ’50.

Şatenelor le stă adorabil cu roșu-căpșună sau roșu rubiniu, iar roşcatelor le vin de minune nuanţele de roşu cărămiziu sau roșu profund (greu de definit…).

Brunetele însă, dacă au şi tenul închis, cu reflexiile albastre sau galbene specifice, trebuie să se mulțumească cu tonuri închise de roșu sau roşu-rodie. Şi doar le reamintim, fiindcă tot vorbim de rujuri, să evite coraiul, portocaliul şi movul, iar când vor renunţa la roşu, să ia în calcul şi coniacul (nuanţa).

Paşii pentru un machiaj perfect al buzelor

1. exfoliere cu ajutorul unui scrub special pentru buze;

2. hidratare intensă cu un balsam/tratament;

3. creion special de contur de o nuanță foarte apropiată cu rujul;

4. aplicarea rujului cu o pensulă specială, pentru un control mai bun;

5. un strop de strălucire cu un gloss, care dă şi volum unor buze mai puţin voluptuoase.

Primii doi pași trebuie să facă parte din rutina zilnică. Cu cât mai hidratate vor fi buzele, cu atât mai reușit și machiajul lor. Ați obținut efectul dorit, rujul a stat bine exact cât ați vrut, nu uitați să-l și îndepărtați înainte de culcare. Sărutul nu e cel mai bun demachiant! 🙂Citiţi şi

Infernul – Blonde

Capcana demagogiei

Cum alegi parfumurile bărbătești potrivite în funcție de vârstă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro