Magia porțelanului

18 August 2023

Trebuie să credem că frumusețea poate și va salva lumea. Și că oamenii înconjurați de lucruri frumoase sunt mai buni, mai empatici, mai generoși.

Nu e prima dată când vorbim despre arta aranjării mesei și deja știm cât e de important ca la unele ocazii speciale să putem etala o veselă fină de porțelan. Această bijuterie a bucătăriei nu reprezintă doar simple recipiente pentru servirea mâncărurilor, ci se constituie într-o declarație a stilului personal, o dovadă că pui preț și pe plăcerea estetică în momentele de convivialitate.

Magia porțelanului

Cu textură lui delicată și cu strălucirea ușor translucidă, porțelanul a fost inventat să facă o diferență majoră în arta aranjării mesei. Și, cu puțină imaginație, te poți simți regină în propria casă și masa aranjată de tine să spună o poveste în care cei ai casei sau invitații să se simtă dezlegați de toate grijile. Stăpână a detaliilor, poți așeza pe lângă farfurii portelan mici decorațiuni, pentru a întări mesajul de bună dispoziție, liniște și relaxare.

Alegând vesela de porțelan, aducem la masă o frântură din moștenire artistică și culturală a lumii. Încă există cerere de frumos, fabrici sau ateliere cu istorie încă produc colecții noi în fiecare an, păstrând elementele clasice și valorificând creativ moșteniri de sute de ani. Când intri într-un magazin de porțelanuri, îți fură ochii și inima formele, culorile, designul, de la cel mai simplu până la cel mai somptuos. Porțelanul nu se va demoda vreodată, va rămâne dezirabil în simplitatea și delicatețea lui, poate și pentru că nu există femeie să reziste acestei ceramici fine cu a cărei perfecțiune își compară uneori tenul. 🙂

Rezistența și valoarea porțelanului 

Prima temere când te gândești la vesela de porțelan este că se poate ciobi ori sparge foarte ușor și apoi plângi două zile pentru o farfurie. 🙂 Porțelanul pare fragil, ca și noi, uneori, dar este de fapt un material durabil și rezistent la uzură. Dacă nu ai moștenit vreun serviciu de masă, sigur ai văzut prin târgurile de antichități farfurii, cești sau alte obiecte din porțelan care arătau foarte bine. E dovada că investiția e profitabilă și că porțelanurile te vor servi de câte ori vei pune o masă pentru doi, pentru patru sau de mai mulți oameni dragi. Dacă ai și un set cesti cafea portelan știi deja că altfel sună lingurița când se lovește ușor de pereții subțiri…

Alegeri inspirate vă doresc și mese la care să vă îngrășați de râs. 🙂Citiţi şi

Arta mesei înseamnă porțelan, cristal, argint

Cafeaua cu caimac

Curs de pictură la Atelierul Wagner Arte – 23 februarie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro