Arta mesei înseamnă porțelan, cristal, argint

22 July 2023

Într-un colț ascuns al orașului, unde vechiul și modernul se împletesc firesc, se afla un mic magazin de antichități și obiecte de artă. De la prima privire, aceasta părea doar o mică bijuterie pitorească, dar în adâncurile ei se ascundeau comori neprețuite. De la statuete elegante și tablouri impresioniste până la cărți rare și mobilier elegant, fiecare obiect purta cu sine o poveste captivantă.

Într-o zi, prietena mea Alice, cu adevărat pasionată de frumos și de detalii, a descoperit acest magazin. Ochiul i-a fost atras de un set de masă din porțelan, așezat cu grijă pe o masă veche. Era o colecție excepțională de farfurii pictate manual în culori vii și rafinate. Motivele delicate, florile înfloritoare și contururile aurite străluceau sub lumina filtrată a vitrinei. Alice și-a apropiat palma de vitrină și, cu degetele tremurânde de emoție, a atins cu blândețe marginile unei farfurii.

În acea clipă, un val de înțelegere a învăluit mintea ei.

De ce farfurii de porțelan

Farfuriile acelea de porțelan nu erau doar niște obiecte, ci niște mici opere de artă în sine. Erau mărturii ale muncii îndelungate a meșterilor iscusiți, o manifestare a tradiției și a frumuseții. Și, odată așezate pe masa din casa cuiva, deveneau purtătoare de povești și amintiri. Eu îi spusesem deja toate acestea, dar până nu simți tu, în sufletul tău, nu poți înțelege…

După ce m-a sunat să-mi povestească emoționată ce descoperise, Alice a și decis că trebuie să-și îmbogățească propria colecție de obiecte decorative cu astfel de comori. Și nu doar cu farfurii de porțelan, ci și cu seturi de masă, cu tacâmuri migălos lucrate, cu pahare în care apele cristalului fac valuri încremenite în timp. Eu o înțeleg, își dorea să creeze o atmosferă de eleganță și rafinament acasă, unde să își primească oaspeții cu mândrie și bucurie. În era tehnologiei și a plasticului, simțea nevoia să aducă în viața ei elemente autentice și durabile.

Frumosul, pasiunea mea

Așa că am început împreună să căutăm cu migală obiectele perfecte pentru colecția ei. În fiecare colț de lume pe unde am ajuns, în fiecare colț de internet cercetat de acasă, căutam ateliere de meșteri pasionați, care să creeze porțelanuri ca altădată, branduri cu tradiție care păstrează secrete vechi și le îmbracă în haine noi, concepute de designeri talentați. Ne întorceam acasă cu măcar o achiziție splendidă, iar când o așeza cu grijă pe raft, simțea că aduce în viața ei nu doar obiecte, ci părți din povestea altor oameni talentați.

În scurt timp, ne-am dat seama că pasiunea asta ne-a ajutat să învățăm extrem de multe lucruri, înțelegând că un simplu obiect de uz casnic poate fi mult mai mult decât pare la prima vedere. Poate fi o sursă de inspirație, o legătură cu trecutul, un simbol al rafinamentului și o modalitate de a împărtăși momente prețioase cu cei dragi.

Astfel, cu fiecare masă servită în farfurii de portelan, și cu fiecare conversație savurată într-un decor elegant, cu ochii și inima bucurându-se de arta celui mai prețios serviciu de masa, ne-am îmbogățit și ne-am deschis inima către frumusețe, într-o lume care tinde să uite de autenticitate și de valoarea detaliilor. Vă invit să nu ocoliți magazinele care expun spre vânzare lucruri scumpe. Atingeți-le, priviți-le atent, veți înțelege de ce sunt scumpe. Apoi imaginați-vă mâncând din acele farfurii, bând din acele pahare… Apoi, cântăriți ce vă doriți mai mult. Poate câștigă într-o zi gândul la senzația de bine, încântarea, bucuria de a vă servi de ceva atât de frumos. Viața bună poate începe cu o farfurie sau cu un pahar… 🙂Citiţi şi

Magia porțelanului

Cafeaua cu caimac

Curs de pictură la Atelierul Wagner Arte – 23 februarie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro