Mama, astăzi e despre tine

6 April 2019

A înflorit cireșul din fața casei mele. Este o altă invitație la a contempla frumosul din viața mea, iar aici ai întâietate, mama.

Astăzi e despre tine! La mulți ani, bucuria mea! Ziua ta găsea cireșii înfloriți si narcisele… Îmi amintesc, plimbându-mă pe aleea din fața casei, de ziua ta, ca pe o alee a primăverii. Fiecare floare plantată cu multă dragoste de tine, astăzi ieșea, zâmbindu-ne cu noi începuturi…

După 8 martie, când poeziile mele neîndemânatece te surprindeau mereu cu lacrimi în ochi, de ziua ta, primăvara te sărbătorea în felul ei plin de surprize colorate, mama.

De ziua ta eram cea mai fericită. Tu veneai de afară, dupa ce te treziseşi atât de devreme, să îmi gătești  mâncarea preferată, de parcă era ziua mea. Oh, da, mama, asta ești tu mereu. Să dăruiești, încercând să uiți de tine. O faci și astăzi atât de bine.

Dacă mă găseai zâmbind, asta era pentu că fantezia mea o lua razna. După ușa camerei noastre aveam un buton imaginar pe care îl activam. Întâi, comandam cele mai frumoase rochii pentru amândouă, neapărat din mătase, apoi bijuteriile acelea pe care le văzusem în vitrina din oraș, când m-am dus cu tata să îmi cumpere cizme.

Era de-ajuns să închid ochii, ca să te duc în lumea visurilor mele. Şi, ca și acum, încercând să scurtez depărtările, închid ochii ca să îmi deschidă drumul spre tine…

Vreau să îți vorbesc despre tine astăzi.

Scrisoare pentru tine, mama

Ești  frumoasă, mama…Frumusețea ta ai împărțit-o cu noi patru. Așa, albastrul tău a plecat mereu spre noi orizonturi, tu rămânând mereu pe prispa casei să ne vezi aripile din depărtare. Cu mâinile tale poleite în dragoste ne-ai ridicat pe culmile cele mai înalte şi ne-ai șters lacrimile, luându-le parcă mereu departe de noi. Oh, mama, mâinile tale, când ne îmbrățișai cerul nu mai părea atât de înalt. Cu anii au căpătat forma noastră. Mâinile tale bune și calde, astăzi îmi lipsesc cel mai mult.

Bunătatea ta este fără egal. Zilele tale încep prin a dărui si se termină prin a dărui tot mai mult. Asta tot de la tine am luat-o mama. De Crăciun, nici grimasele nu te ajută când nu știi ce să faci cu cadoul din fața ta. Ne-ai crescut dăruindu-ne din dragostea ta imensă. De câte ori îţi întindeai mâinile spre noi, îți sclipeau ochii şi mă făceai să visez. Albastrul lor fără egal, încă îl caut pe cerul sufletului meu. Ne-ai învățat să facem din a dărui un sens în viață. Sensul a multe, a toate!

Ești înconjurată în mister, mama. De aici mi-am luat mereu fantezia. Crescând si privindu-te, descopeream ceva din afara lumii când îmi citeai povești, vocea ta, mirosul. Mă pierdeam în visare, eram cea mai fericită, tu și eu, totul meu…îngerul meu!

Ești ca o zi sfântă de duminică, pe care o aștept mereu cu nerăbdare, ești rugăciune şi lacrimi, tăcere şi muzică înălțătoare. Ești universul meu, la care ma întorc de fiecare dată, ești primăvară colorată și iarnă atât de bogată. Eşti speranță!

La mulți ani, mama! Îți dăruiesc lumea asta minunată creată de tine în inima mea, să îți țină de cald și dor, să îți mângâie chipul primăvăratec și mâinile pline de alinare. Îți dedic melodiile astea ascultate la nesfârșit, care parcă toate îți strigă numele. Plantez un cireș şi le zâmbesc florilor, pentru că știu, toate ar vrea să ajungă la tine, să fie parte din lumea ta desăvârșită.

Fiecare zi e despre tine, mama. Te iubesc!

Guest post by Maria Moisă

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Plecarea

Gust de trezire

Soluția e tot un bărbat căsătorit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro