Maria Grazia Chiuri – prima femeie director de creație al Casei Dior

1 October 2016

Între 29 septembrie şi 5 octombrie se desfăşoară Paris Fashion Week, un eveniment încărcat de premiere. Una dintre acestea a fost mult aşteptata întâlnire cu prima colecție a italiencei Maria Grazia Chiuri, noul director artistic responsabil de creaţia vestimentară haute couture, pret-a-porter şi a accesoriilor pentru femei ale casei fondate de Christian Dior.

Maria Grazia Chiuri Dior

Maria Grazia Chiuri, în vârstă de 52 de ani, vine de la Valentino – unde s-a remarcat prin modele de un romantism rafinat – şi îi urmează belgianului Raf Simons, cunoscut datorită sobrietăţii sale, în contrast cu teatralitatea precedesorului John Galliano. Maria Grazia Chiuri este a şaptea care ocupă această poziţie, după fondatorul casei de modă Christian Dior, urmat de Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano şi Raf Simons.

 „Sunt foarte onorată să mă alătur casei Dior. Este o mare responsabilitate de a fi prima femeie care conduce creaţia unei case atât de ferm legate de expresia feminităţii”, a declarat Maria Grazia Chiuri în iulie 2016, odată cu numirea sa. Este o poziţie datorită căreia italianca devine cea mai puternică femeie a modei pariziene, după Coco Chanel.

Prezentarea de vineri, 30 septembrie, a transmis un puternic mesaj feminist. La propriu, inscripţionat în diferite variante, pe tricourile cu care manechinele au defilat pe catwalk: „We Should All Be Feminists” („Cu toţii ar trebui să fim feminişti”) şi „Dio(R)Evolution” („Dior (R)evoluţie”).

landscape-1475243086-hbz-dior-feminist-tee

ctmueb-wgaepghi

Maria a lăsat astfel clar de înţeles că de acum încolo la Dior va fi celebrată puterea femeii. Iar această viziune este confirmată de clipurile lansate anterior pe Instagram, intitulate #TheWomanBehindMyDress (femeia din spatele rochiei mele) prin care cerea femeilor din culisele Dior să vorbească despre modelele lor feminine.

3648

3648-1

3280

3266

2648Citiţi şi

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

Coco Chanel despre Christian Dior, răutăcisme de altădată

“Femeia pe care trebuie să o știm” – trimite-ne povestea ei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro