Mario Testino şi trei coperte Vogue septembrie

16 August 2011

Că eşti model sau fotograf, să apari pe coperta revistei Vogue este o mare realizare. Acesta este cel mai important indicator pentru cine este pe val sau nu mai este urmărit de radarul modei. Dar ediţia din acest septembrie a fost şi mai vânată pentru că include un documentar (trailerul, mai jos) referitor la ediţia Vogue septembrie 2007, cel mai voluminos număr din istoria publicaţiei.

Mario Testino este deja celebrul fotograf peruvian de modă care a împuşcat trei iepuri: vedetele fotografiate de el apar în septembrie pe trei coperte Vogue simultan. Kate Moss în Vogue SUA,  Freja Beha Erichsen în Vogue UK şi Charlotte Casiraghi în Vogue Paris. (Charlotte este fiica lui Caroline de Monaco, strănepoata lui Grace Kelly şi a patra în linie la succesiunea tronului.)

Mario Testino a fost fotograful favorit al Prinţesei Diana, fotograful oficial al nunţii lui Kate Moss şi a făcut portretul de logodnă al perechii regale William şi Kate. Un singur fotograf îl întrece în faimă pe Testino: Steven Mesel, ce deţine un imbatabil record: din 1988 se află în spatele fiecărui număr al Vogue Italia, adică… 329 de ediţii.  Şansele lui Testino să fotografieze vreodată pentru Vogue Italia sunt şi mai mici câtă vreme Franca Sozzani, editorul italian al revistei, este hotărâtă să păstreze coperta atât de consistentă încât, şi dacă se taie cuvântul Italia, revista să poată fi recunoscută.Citiţi şi

Naomi. Cindy. Linda. Christy – The Super Models (documentarul)

Titlul cărții e cheia acestei fotografii

A murit Tatjana Patitz, supermodel al anilor ’90

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro