Merge și așa

15 August 2019

Președintele României e un ins care n-a muncit toată viața lui decât la stat. Și tot așa strălucitele minți care conduc Guvernul României, de pildă Orlando, Chiparosul de la Finanțe. Merge și așa.

Și cât se uită cu atenție și îngrijorare, președintele de Sibiu, și cât împrumută Chiparosul să ostoiască setea bugetarilor de weekend prelungit, datoria externă a României a depășit o sută de miliarde de euro, Doamne ajută, să fie primit. O sută de miliarde. O sută de miliarde. O sută de miliarde de euro. Merge și așa.

Și în tot acest timp, la Palatul Victoria tronează Vasilica. Vasilica nu poate să citească trei rânduri de pe o foaie, poate că ar trebui să ia și să scrie, în loc: “Vasilica conduce țara, Vasilica conduce țara, Vasilica conduce țara”. Chiar așa, cetățeni, voi vă dați seama că, fie și de ochii lumii, Vasilica conduce țara asta? Merge și așa.

Între timp, Bucureștiul stă să cadă, sub un munte de incompetență țanțoșă. Atenție, cade tencuiala! Nu se mai poate respira, nu se mai poate circula, dar bâlciul merge înainte, la fel cum prima grijă a cetățeanului e să se bage și el în cutia sa de tablă, să nu cumva să rămână de căruță. Merge și așa.

Sau poate că sunteți biciclist – atunci, vă rugăm urmați dumneavoastră pistele de bicicliști și, călătorind astfel, veți intra prin ziduri și copaci, o să fie foarte frumos. Merge și așa.

Avem mai puține paturi pentru marii arși decât aveam înainte de #Colectiv. Ei, și ce ați vrea și dumneavoastră acum, să ne stricăm concediul legal de odihnă pentru așa un mizilic? Merge și așa.

Sistemul nostru de învățământ e o fabrică de diplome inutile, din școlile noastre jumătate dintre cei care intră ies fără să știe să citească de pe foaie, practic numai buni de premieri. Merge și așa.

Cad copii în fose septice și mor acolo îngropați în căcat. Spitalele au toate cele necesare, e o plăcere să mergi să mori în ele. Merge și așa.

Citiţi şi La ce sunt buni oamenii aceştia?

Aroganța nu mai are margini – aroganță și pe stânga, aroganță și pe dreapta, de nici nu mai știi pe ce parte să ții țara în calea ei neabătută spre progres. Se emanară Iisuși noi de la Opoziție, Tăriceanu zice că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă. Merge și așa.

Vedete media în țara noastră sunt saltimbancii puțini de minte, gargaragiii agresivi, curvele de ambe sexe. Cultural stăm bine, călare pe trendul ăsta cu călușarii, curluntrismul este articol fundamental, deși nescris în Constituția noastră. Statul român face sluj la interlopi, podurile nu ni se prăbușesc încă, din hazard. Merge și așa.

Mai e puțin până la următorul Caracal, dar important este că în continuare se găsesc – din belșug – în comerț banane și televizoare color cu diagonale vaste, să vedem în toată splendoarea părul din nasul propagandiștilor. Merge și așa.

Merge și așa.

Merge și așa.

Merge și așa.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce ești într-o „situație”, nu într-o relație?

29 septembrie ora 12:58 – Lună Plină în Berbec (horoscop)

Alexandra Furnea – autor Humanitas cu cartea “Jurnalul lui 66”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro