Minunatele noastre alegeri

2 December 2020

Duminică iar sunt alegeri în țara noastră. Alegem parlamentarii, nu te joci cu democrația.

Să ne bucurăm, popor! Alegem iar. Și vorba ceea – avem de unde. O colecție de caractere rare, pe măsura poporului nostru și a Casei sale – Casa Poporului. Oameni de înaltă probitate morală, de extraordinară ținută și pregătire profesională.

Nu pleavă și plevușcă, nu doamne, domnișoare și domni de moravuri îndoielnice, nu panacotari de duzină, nu gargaragii de provincie, demogagi de colțul mesei, nu bugetari din scutece, nu securilă bătrâni și lupi tineri și înfometați, nu pușcăriabili alergând cu limba scoasă după imunitate.

Nu găinile preferate ale partidelor, nu atârnători de cea mai joasă speță, nu combinagii, învârtiți, traseiști de ambe sexe, care au absolvit fraudulos chiar și grădinița, evadați care din comuna primitivă, care din evul mediu timpuriu, care din secolul XIX. Nu, nu, nu facem noi așa ceva. Poate bulgarii. Noi alegem bine, cu capul, că are ditamai capul poporul.

E drăguț, deci, că avem Casa Poporului dodoloață și o putem umple de reprezentativi. Pe de altă parte, e păcat că avem așa de puțini. Asta îmi pare mie rău: era nevoie de măcar două-trei mii de parlamentari, să ne uităm frumos la ei, cum acumulează gușă și ne conduc dârz și cu suflet, spre a fi frumos.

Ce viitor minunat ne așteaptă, prieteni, cu liderii noștri bravi, mănușă & oglindă poporul.

PS: pentru că ați fost cuminți, vă devoalez și parlamentarul meu preferat care din păcate nu prea s-a mai ales: Calimente. Mihăiță Calimente mai exact. Îl îndrăgesc mult pe Calimente de când am văzut un graffiti la șosea cu aceste triste cuvinte: Calimente, mama dumitale e plină de regrete. Gest urât.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Vaccin

Fidelitatea este o alegere conștientă

Histeroscopia – soluția la tulburările de sângerare în premenopauză

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Laurentiu / 7 December 2020 15:15

  “liderii noștri bravi, mănușă & oglindă poporul” Perfect spus!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro