Miss Dior, o declaraţie

12 February 2013

Un parfum care spune o poveste a dragostei este un parfum care spune o poveste a femeii. Poate că nu întâmplător, atmosfera care îl defineşte este aceea a Parisului anilor ‘50, pe când Christian Dior împletea, fir cu fir, istoria eleganţei. A fost o cutezanţă, fără îndoială, ca un bărbat să încerce să surprindă dragostea astfel.

Cutezanţa creatorului a îmbrăcat însă în forme minunate femeia. A ştiut să o definească, să o evidenţieze, să o transforme. Esenţele soarelui, ale florilor, ale senzualităţii, au devenit esenţele unui parfum. Şi, asemenea unei unice iubiri, Miss Dior a schimbat totul, a revoluţionat simţurile, a sădit dorinţa de mai mult. Numele colecţiei a fost inspirat de sora lui Christian. Cobora scările către atelierul în care designerul lucra la The New Look, pe când o voce l-a făcut atent: Voilà Miss Dior! Şi astfel a început totul. O sticlă, la a cărei formă au contribuit ideile lui René Gruau, a capturat pentru câteva decenii esenţa parfumului în interiorul său. O fundă, o textură în relief, o plachetă elegantă din argint. Dior ştia că nu era nevoie de mai mult. În scurt timp, o lume întreagă şi l-a dorit. De la Marlene Dietrich la Grace de Monaco, cele mai frumoase femei s-au lăsat purtate într-o lume creată numai şi numai pentru ele.

Aromele Miss Dior se răspândeau trepat, întocmai ca o iubire care abia începe. Parfumul s-a redefinit de la un deceniu la altul, fără să schimbe însă ingredientele principale. Combinaţia ameţitoare a chypre-ului evidenţiază fiecare minut al întâlnirii, ca într-un joc al dragostei. Mai întâi seduce. Volatil, şocant, proaspăt, îşi dezvăluie aroma de mandarin sicilian, cât să trezească simţurile. Apoi stârneşte pasiunea. Aroma centrală, intensă, concentrată a trandafirului de Damasc, cules de pe pământurile Turciei şi ale Bulgariei, acaparează bătăile inimii. Iar dragostea consumă, persistă, nu poate fi uitată, la fel ca este esenţa de bază – patchouli indonezian, obţinut prin distilarea frunzelor uscate de soare.

„Am creat un parfum care învăluie fiecare femeie în nuanţele aromate ale dorinţei, ca fiecare strop de parfum să o îmbrace într-o rochie creată de mine”, spunea Christian. Ce declaraţie mai frumoasă ne-ar putea fi făcută?Citiţi şi

Charlie Chaplin și Oona O’Neill – o dragoste considerată imposibilă, dar care a biruit timpul

Coco Chanel despre Christian Dior, răutăcisme de altădată

Singurul lucru cu care omul se poate obișnui și de care nu se plictisește este LUXUL. Paris și Londra de Crăciun

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. ioana / 4 March 2013 14:22

    La cum se vinde pe siteuri specializate cum e aoro.ro trebuie sa fie unul din cele mai populare parfumuri din lume.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro