Multă nefericire

4 August 2022

A Woman’s Heart

Prietena mea bea de rupe și este în depresie pentru că e nefericită. Soțul “iubitor” a sprijinit-o mereu, ba chiar a încurajat-o să-și lase job-ul după intrarea în burn out pentru că ea îi spusese că-i face rău. Apoi i-a încurajat starea de letargie alimentând-o cu bani, alcool și multă prietenie, doar prietenie. Acum ea e praf, el divorțează că-l trage în jos, iar căsnicia lor a răpus două suflete. Multă nefericire…

Lena, o altă amică, a divorțat de al ei soț după ce domnul stomatolog o luase pe calea băuturii. Nu l-a iubit niciodată cu înflăcărare, ci i s-a părut frumoasă ideea de familie fericită. Dar n-a mers pentru că n-au fost sinceri cu ei înșiși, iar “căsnicia pentru că…” s-a terminat. La final, ea a fost curva, scroafa, praștia etc. Și a rămas cu jignirile impregnate în subconștient, iar în prezent se comportă ca atare. Multă nefericire…

Sonia l-a cunoscut pe fostul ei soț în copilărie. S-au văzut, s-au plăcut și s-au reîntâlnit după 20 de ani. A fost o dragoste cu năbădăi, căci ea era divorțată și cu un pui de 1 an, iar el căsătorit. L-a crezut: e nefericit, a înșelat-o, nu au copii și el își dorește bla bla bla. S-au căsătorit și au avut o fetiță. Din când în când, el o surprindea cu câte-o tâmpenie, dispărea și nu mai răspundea la telefon, mințea, butona telefonul la baie, iar în rest era pe silent. L-a iertat iar și iar, însă, când a aflat ce face mult iubitul ei soț, a luat o decizie. Au divorțat, însă el a devenit obsedat să nu o piardă. Și evident abuzator pentru că a refuzat partajul, să plece sau orice tip de înțelegere. Acum, după 10 ani, ea e penala, curvocul, petarda etc etc. Iar el e victima perfectă care își revendică dreptul de a înjosi femeia care l-a iubit și l-a tot iertat vreo opt ani. Multă nefericire…

©Sandra Oost

Mona a fost înșelată de primul soț, iar al doilea a băgat-o în datorii lăsând-o fără casă, cu un copil de 6 ani, cu datorii la bancă și cu Voia Domnului. Mona este cel mai bun, blând și echilibrat om pe care l-am cunoscut vreodată. Cu toate astea, se întreabă mereu: “Ce am făcut să merit asta?!”. Patima soțului pentru păcănele i-a distrus viața. A distrus familia. Și cu toate acestea, ea e curva, ea e de vină, ea în sus și ea în jos. Multă nefericire!

Ce au în comun fetele astea? Iertarea! Au crezut că se schimbă ceva. Au ținut cu dinții de o relație/căsnicie doar pentru că așa au vrut părinții, copiii, societatea etc. Au plâns nopți în șir pe pernă și și-au anihilat simțurile cu alcool, pastile, țigări sau sesiuni de shopping. S-au mințit pe ele însele că va fi bine și că miracolul va veni.

Citiți și o altă părere: Nu poți tu greși de câte ori te pot ierta eu

Căcat. Ulciorul spart nu merge de multe ori la apă. O femeie, oricât de bună, harnică, iubitoare a fost în căsnicie, la finalul ei va fi CURVĂ, PARAȘUTĂ, PRAȘTIE, PRAMATIE și evident, VINOVATĂ.

Așadar ladies, dacă aveți minte, uitați-vă la cel de lângă voi. Orice urmă de îndoială, orice semn că e nepotrivit, orice gest de căcat pe care-l face, ca apoi să vină cu trandafiri, orice semnal negativ vă transmite, orice lucru rău pe care intuiția îl sesizează, plecați! Plecați înainte să spuneți DA, căci cu trecerea anilor ceea ce nu merge se dublează, triplează și tot așa.

Cele care nu aveți ochi să vedeți, urechi să auziți și creier să realizați că ceva nu merge rămâneți în căcuța cu răhățel și savurați din plin ceea ce alegeți. Pentru că vă meritați soarta. Iar apoi, ori de câte ori tembelul vă rănește, fugiți la cea mai bună prietenă a voastră și plângeți. Și continuați să vă mințiți… e mai confortabil așa. Iar de scuze nici nu mai vorbim.

Cine și cînd a stabilit vreodată că o femeie trebuie să îndure suferința lângă un bărbat, cine și unde este scris negru pe alb că un bărbat poate umili, răni, jigni și hărțui o femeie? Cine, unde și când se vor pune limite, interdicții, pedepse și toate femeile din lumea asta care într-un fel sau altul au suferit abuzuri de orice fel, vor spune: până aici!

To be continued… Mai am vreo 50 de povești interesante. Reale. Nefericite.

Guest post by O prietenă

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cheia fericirii tale nu poate fi un bărbat

Încerc să scriu de mama

“O mamă adevărată are cel puțin doi copii”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro