Muzeul inimilor frânte

4 November 2018

Nu, nu este o metaforă! Chiar există așa ceva, un muzeu al iubirii… pe dos, după cum spune chiar Dražen Grubišić, co-fondatorul Muzeului relațiilor eșuate. La prima vedere, muzeul situat în Zagreb, Croația și inaugurat în 2006, adăpostește o colecție neobișnuită de obiecte… obișnuite!, aparent fără nicio legătură între ele. Și totuși, dacă ești mai atent, vei vedea că fiecare dintre aceste obiecte ascund câte o poveste de iubire nefericită.

muzeul iubirilor pierdute

Inspirați de propria despărțire, artiștii Grubišić și fosta lui parteneră Olinka Vištica au dorit să creeze un loc unde să exploreze modul în care oamenii experimentează romantismul, folosind lucruri din viața de zi cu zi care însă au jucat un rol important în câte o relație. Donatorii din lumea întreagă nu s-au lăsat așteptați, fiecare oferind câte un obiect îmbibat de o poveste de dragoste unică, dar… eșuată. Unele sunt triste, altele amuzante, însă fiecare oferă o perspectivă unică asupra relațiilor și a modului în care acestea se termină.

„Deși nu sunt artiști, ci oameni obișnuiți cu povești obișnuite, rezultă că acestea sunt mai interesante decât ficțiunea”, explică Grubišić.

Un al doilea astfel de muzeu a fost deschis la Los Angeles.Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Dragă eu

Sisifiana povară a iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro