Noapte bună, copilul meu!

20 January 2018

Dragul mamei, privirea ta la vederea zăpezii pentru prima oară mi-a atins inima în același fel euforic, pur și de neopri ca sclipirea din ochii tăi de câte ori mă privești sau îmi spui ,,mama”, de câte ori îți lipești obrazul de al meu și pentru câteva secunde ating cele mai tari sensuri, a căror proiecție nu exista nicăieri înainte de a te naște…

Copil frumos, în pașii tăi mi-am ascuns visele și le-am văzut împlinindu-se cu fiecare bucurie și emoție a ta. Tu ești răspunsul rugilor mele în atâtea zile fără tine.

Îmi amintesc și acum primul tău zâmbet, un curcubeu perfect agățat de cerul sufletului meu. Văd încă în el cei mai buni ani ai mei, îl văd pe bunicul tău, care, deși zâmbea rar, transforma toată lumea noastră prin zâmbet, ne văd pe noi toți de Sărbători, văd lacrimile de bucurie ale bunicii tale când te-a văzut prima oară, îl văd pe tatăl tău, în cele mai frumoase zile ale noastre…

copil dormind

sursă foto: pinterest.com

 Înger vesel, de câte ori închid ochii, îți aud râsetul, ca o poveste a bucuriei de a fi, ca o muzică venită din adâncurile copilăriei mele ca să îmi mângâie tâmplele și să mă liniștească. Văd culorile unei lumi desenate de tine în verde, culoarea ta preferată, oameni de zăpadă făcuți din plastilină, văd rachete care opresc soarele fiindcă topește înghețata copiilor, castele făcute din lego, în care adăpostești toate animăluțele pe care nu le putem adopta, cărțile tale preferate, citite la nesfârșit, dar stârnind mereu aceleași emoții și râsete, fiecare dimineață în fața grădiniței, îmbrățișarea ta care poartă în ea confirmarea că iubești să intri acolo, în tărâmul celor ca tine, cu sclipiri în ochi. Văd ,,dansul” nostru, pe care doar noi îl înțelegem, ne văd pe noi trei, seara, îmbarcându-ne în trenul acesta al copilăriei tale, obosiți, dar cu multă dedicare.

Dragul meu, astăzi, ținându-te de mână spre casă, am avut sentimentul acela de demult, când mama mă ținea de mână, iar eu, cam de vârsta ta, număram pașii ei, deloc grăbiți, care se confundau cu cei jucăuși ai mei… Imagine în oglindă!

Noapte bună, copile… încerc să ascult tăcerea aceasta care se lasă odată cu somnul tău lin, dar imagini de peste zi îmi vin în minte și o nebuloasă de trăiri și bucurii acoperă totul în nopțile în care în loc de povești îți scriu, ca să nu uit… ori ca să mă uit în lumea ta veselă și inocentă pentru totdeauna.

Noapte bună, T!

Te iubesc,

Mama

Guest post by M.M.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Am învățat

Câți ani de frumusețe mi-au mai rămas?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro