Noi avem cuvinte de-astea?

18 April 2015

Cum tot e foarte răspândită romgleza, ne-am zis că v-ar amuza să aflați despre câțiva termeni noi din dictionarul urban al limbii engleze. Nerecunoscuți încă de lingviști, și prin urmare neintroduși în dicționarele adevărate. Dar, cu cât mai des folosiți, cu atât mai mari șansele să intre în legalitatea lingvistică. 🙂 Să-i vedem așadar pe câțiva dintre nou-născuți!

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-27

A-ți dori să fii o nenorocită peste medie.

Adică, every bad girl’s dream. Că doar cui îi place mediocritatea?

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-25

Fericirea pe care o simți atunci când te arunci în pat după o zi foarte grea.

Ar merge mână în mână cu gastrogasm, vingasm sau citygasm.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-24

Când înveți ceva te tâmpește.

Exact ca atunci când te uiți vreme îndelungată la televizor

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-23

Acțiunea de a merge singur la film sau restaurant.

Și e al naibii de bine. Cele mai frumoase momente din viața mea au fost cele în care eram singură. Când mă așezam la o masă, într-un restaurant, comandam un pahar cu vin și citeam. Ori când mă plimbam vara, pe malul mării. Nu zic, bine îmi e și cu oameni, dar îmi sunt așa de dragă, încât nu resist tentației de a mă bucura de mine, singură, din când în când.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-21

Când cineva are impresia că e buricul pământului.

E așa de fain cuvântul ăsta, încât eu i-aș da o conotație pozitivă. Aș spune că e strâns legat de dragostea de sine și nu de narcisism. Ce ziceți, v-ați supăra de așa voi face?

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-16

Cineva care pune întrebări fără rost sau care au răspuns evident.

Da, enervant, zic. Dar, ca la televizor, dai pe mute și faci ce vrei tu. Dar dacă e musai și e musai, un ”hmmmmm” și un clătinat abi perceptibil din cap, urmat de ”Da! Bună întrebare! Nu știu, dar dacă afli te rog să îmi spui și mie”, poate face minuni.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-15

Acțiunea de a aștepta răspunsul la un mesaj.

Să știi că, dacă stai cu ochii beliți pe telefon, nu vei auzi mai curând dulcele sunet al mesajului pe care îl aștepți obsesiv. Nu ai face mai bine ca în timpul ăsta să ieși la o plimbare, să citești ceva sau să visezi un pic? Timpul trece oricum. Mai bine să îl umpli cu lucruri frumoase decât cu așteptări. Oricum, ceea ce trebuie să vină, va veni.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-18

Când un caucazian declară că a descoperit ceva care, de fapt, există de zeci sau sute de ani.

Columbeanu’ ăsta, al nostru, că al lor nu ne interesează, e, carevasăzică unu’ de a descoperit apa caldă.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-13

O persoană care greșește mereu.

Greșistul sau gafistul mie îmi e drag. Poate din copilărie mi se trage pentru că unul dintre personajele de poveste preferate era Mutulici. Da, poate fi agasant uneori. Dar, vorba unei prietene: ”E urât câinele ăsta. Dar îl iubesc așa. Ce, știe el e că e urât?”. La fel și greșistul. Știe el că e greși(s)t?

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-12

O persoană needucată care-i desconsideră pe ceilalți vorbind întruna la telefon.

Pe românește, un nesimțit. Eu am trecut printr-un dudevorce din cauza asta. Și nu regret. Fiecare întâlnire devenea, după 20 de minute, un monolog. Și pentru că nu agreez nesimțiții, am ”divorțat” de cea mai bună prietenă. Eu și timpul meu suntem foarte prețioși și nu ne oferim oricui.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-10

Actul de a uita de ce te-ai dus într-un anumit loc.

Dacă mă vedeți, o să vă dați seama de ce mi se întâmplă de cele mai multe ori atunci când mă întrept înspre frigider. Și astfel, în nesiguranța mea, iau puțin din toate câte le găsesc acolo, ca să fiu sigură că mi-am înteplinit obiectivul.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-09

Scaunul pe care se aruncă hainele, în loc de a le pune în dulap.

Șșșștt. Și tu ai, nu te mai codi. Ceea ce e foarte bine. Ești unul dintre noi și te iubim tocmai pentru asta.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-08

Flecăreală, conversație goală.

Nu știu voi, dar eu una așa m-am săturat de ea, de am ajuns să tac din ce în ce mai mult. Pentru a nu mai provoca pe nimeni. Îmi e tot mai dor de oameni care spun lucruri deștepte. Tocmai de aceea vă spun și vă rog să mă credeți pe cuvânt: când nu aveți nimic de spus e foarte bine să tăceți. Face bine sănătății voastre și a celor din jur. Sănătății mentale, bineînțeles.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-05

Când o persoană își ingoră prietenii pentru a petrece tot timpul cu iubitul sau iubita sa.

Domne, bună-i mierea, nu zic ba, dar dacă-i prea multă, parcă ți se acrește de la o vreme. Toată ziua buză-n buză și suflet în suflet. Ce e aia? E frumos să îți fie dor. Ai avut o viață înainte de relație. Îti amintești serile când stăteai cu prietenii tăi la o bere povestind vrute și nevrute, când râdeai de te dureau fălcile, dansai până te lăsau picioarele, iar a doua zi încercați să reconstituiți seara trecută, adunând frânturi de ceasuri unii de la ceilalți? Tocmai pentru că era așa de bine, ar trebui să continui să o faci. Iubirea nu fuge niciunde, dacă e pe bune.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-03

Când doi prieteni se depart oficial.

Că, până la urmă, în prietenie ca-n dragoste. Dai tot, spui tot, știi tot. Altfel ce iubire mai e? Iar când se rupe, ne împărțim bunurile. Facem partaj de amintiri și suflet și pe-aici ți-e calea. Cu siguranța diferență că barbații sunt avantajați de data asta. Partajul îi arde doar la suflet, nu și la buzunar.

new-modern-funny-random-words-portmanteaus-07

”Cuibul” din pături și perne pe care și-l pregătește o persoană care petrece mult timp pe internet.

Hai, nu strâmbați din nas că e frumos. Mai ales dacă seara e ploioasă, friguroasă, laptele din cană aburește, deschizi Skype și povestești până înspre dimineață cu iubitul plecat în delegație în ale străinătățuri.

Sursa: DeMilked.comCitiţi şi

Azi, nu mai avem fii sau fiice, avem doar prinți și prințese

Un copil și un dicționar…

Sunt o rebelă, ce plm!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro