Noi construim un spital, ei mint și amenință

1 November 2019

Dăruiește Viață a prezentat în cadrul unei conferințe extraordinare de presă, oamenii din spatele asociației – copii, părinți, medici, donatori, sponsori și specialiști – si noua lor agendă: refacerea de la zero a întregului spital Marie Curie din București, la standarde occidentale, concomitent cu finalizarea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Oamenii din umbră sunt oamenii fără de care Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România nu ar fi posibil – este vorba despre 260.000 de donatori persoane fizice și peste 1.700 de companii care au pus o cărămidă la construcție, despre copiii și părinții lor care beneficiază de proiectele Dăruiește Viață, despre medicii și echipele medicale din spitalele în care asociația implementează proiecte, precum și despre toți experții care au contribuit la această inițiativă.

„Aceștia sunt oamenii invizibili pentru politicieni în majoritatea timpului. Politicienii nu le văd nici suferința, nici nevoile și nici meritele. Nu le văd drepturile. Acești oameni care au fost invizibili până acum, care au devenit vizibili după ce s-au unit și au decis să-și construiască singuri un Spital. Și atunci politicienii s-au enervat și i-au atacat. Ironia este că în spatele nostru nu e nimeni altcineva decât acești oameni”, a afirmat Carmen Uscatu, președintele Asociației.

„Noi vrem să le spunem acestor oameni că noi îi vedem și dovada cea mai bună este felul în care construim acest spital: transparent, eficient și cu responsabilitate față de donatori, de copii, de părinți și de medici, față de societate. Vrem să le spunem acestor oameni să nu se dea bătuți în fața atacurilor politicienilor. Împreună, suntem invincibili. Politicienii atacă proiectul spitalului oncologic pentru copii de frică! Au de ce să le fie frică, pentru că noi suntem uniți și puternici! Tocmai de aceea este important să continuăm ce am început”, a punctat Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației.

„Dezvăluirea” a venit pe fondul informațiilor eronate, apărute, în ultimele zile, în spațiul public, cu privire la inițiativa #NoiFacemUnSpital și la cei care se află în spatele acestui proiect. La conferință au participat și o parte din susținătorii activi ai proiectului, Paula Herlo, Alex Dima și Tudor Chirilă, care au vorbit despre forța de care a dat dovadă societatea civilă, unindu-se pentru un proiect unic în România.

Dăruiește Viață a anunțat că inițiativa #NoiFacemUnSpital se extinde, prin refacerea de la zero a spitalului Marie Curie. Împreună cu o echipă de consultanți francezi, managementul și echipa medicală a Spitalului Marie Curie, asociația lucrează la master planul pentru Marie Curie, care va asigura aceleași standarde vest-europene de tratament pentru toate secțiile și specializările spitalului. În prezent, Spitalul de Urgență Marie Curie este cel mai mare spital de copii din țară. Master planul include construcția unei noi clădiri, similare celei deja construite de asociație și dotarea acestora la standardele medicinei de secol XXI.

Cea de-a doua clădire nouă va fi construită în curtea Spitalului Marie Curie și va si conectată cu Spitalul deja ridicat pentru a asigura continuitatea proceselor și protocoalelor medicale. Finalizarea proiectului înseamnă crearea unui spital capabil să ofere tratament multidisciplinar copilului, indiferent de afecțiune, la standardele occidentale.

Citiţi şi Alpinistul Daniel, eroul copiilor bolnavi de cancer

”Scopul nostru este ca acest spital să devină un spital european, un spital în care echipa medicală să lucreze multidisciplinar și eficient, un spital în care să se respecte normele și procedurile medicale astfel încât să scadă rata de infecții intraspitalicești și să se reducă timpul de așteptare al pacienților, un spital digitalizat, în care să eliminăm birocrația și să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important – pacientul și confortul acestuia. Faptul că suntem atât de mulți oameni care susținem acest proiect este incredibil. Împreună am reușit să ajungem până aici și tot împreună continuăm. Împreună suntem invincibili! Și ne dorim ca autoritățile să fie alături de noi toți, atunci când le solicităm ajutorul și nu să ne pună piedici și să ne arate cum nu se poate. Pentru că #NoiFacemUnSpital, orice ar zice politicienii.”, a arătat  Carmen Uscatu.

Dăruiește Viață reînnoiește apelul către cetățeni și companii să susțină inițiativa #NoiFacemUnSpital pe platforma de fundraising www.bursadefericire.ro sau prin sms 8864 cu cuvântul „SPITAL”. Companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit / venit până la finalul anului în curs. Orice sumă, oricât de mică ajută!

Puteți urmări aici conferința de presă. Citiţi şi

Un nou început

M-am simțit fericită. Că încă puteam fi dorită. Că există viață și după 45 de ani. Și dorință

Ce este și cum funcționează TikTok? – episodul 1

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro