Noi cu cine votăm?

6 September 2020

Că PNL-ul înghite primari PSD cu ghiotura e numai un detaliu. PNL-ul e de dreapta, nu te joci cu dreapta! Anticomunism, astea. Cu nesemnificative excepții, oricum alegem în oglindă: ăștia suntem, cu noi defilăm. Și ce ne spune oglinda noastră? Ce să ne spună? Că sunt câteva probleme cu destinul nostru comun, de țară de lumea a treia atârnând și ea la clasa a doua în Europa.

Noi votăm cu hoții. Dar nu ne place orice hoț. Ne place hoțul care dă ceva. Un post la primărie pentru o nepoțică, un contract pentru firma tușicii. Românii nu caută să fie administrați, caută să fie furați, dar să li se dea și lor ceva. Să trăiască în familie, ca Mafia. Nimic nu îi înspăimântă mai tare decât intransigența morală: cum adică să nu se fure deloc? Unde o să ajungem? Dacă un doctorat n-ai fost în stare să furi, apoi ce mai cauți, băi nene, în politică? Du-te acasă. Și oricum șpaga, draga de ea, e sângele care ține în viață organismul nostru social hidos. Ne place hoțul ferm, dacă ajunge dregător ar fi bine să omoare și el un om pe drum, în timp ce se grăbește să rezolve problemele țării. Altfel e moale, e melasă. N-ai ce face cu moalele.

Noi votăm cu proștii. Educația ne face scârbă. O trucăm de la grădiniță. Ne plac proștii făcuți grămadă, îi adorăm, la fel cum ne uităm la televizor și pe net la imbecili cu bale și spume la gură. Asta consumăm noi: gunoiul, lăturile. Vrem să fim aproape de porcii noștri. Proștii trebuie să fie și ei bine fezandați: prostul fără tupeu parcă nu prea. În schimb prostul fudul, da, domnule! Prostul fudul s-a descurcat, e firesc să se bată cu pumnul în piept ca gorila. Cinste ție, prost fudul! Tu ești alesul. Competența trebuie să dispară de pe aceste meleaguri. În definitiv e o lume liberă: ești competent, cară-te, marș d-aici!

Noi votăm cu mincinioșii. Minte-mă, nene, dar minte-mă frumos. Spune-mi cum o să apară peste noapte autostrăzi suspendate, tramvaie zburătoare, apă caldă, ehe, să trăiți bine, hă-hă, pensii ca în Germania, he-he…

Noi votăm cum zice șefuʹ, fiindcă altceva, fiind slugi, ce am putea face? Să devenim, păcatele noastre, cetățeni autonomi? Să înțelegem ce este democrația și cum funcționează un stat modern? E peste poate. Lăsați-ne să ne târâm așa prin istorie, ce, până acum nu ne-am târât tot așa și a fost bine?

Noi votăm cum auzim de la frumoasele noastre modele, isterici cu IQ-ul mai mic decât numărul de la pantofi, care latră după cum le bate vântul în cont. Fiind imuni la ridicol, nu ne deranjează că avem păduchii în frunte. A, și cum zice popa. Știe popa, cum să nu știe popa?

Noi votăm cu cine ne disprețuiește, cum și noi ne-am disprețui aproapele, dacă am avea o funcție și un scaun ca al lui JR sub dos. Câți sculeri-matrițeri, subingineri și tinichigii n-ar fugi și ei de acasă cu irinucile? O șansă să li se dea, o tură la buget, și să îi vezi cum zburdă mânjii.

Noi votăm cu traseiștii. Curluntrismul ne place nouă. Unde s-a mai pomenit să alegi un om cu principii, mai rău care are o ideologie pe care o și înțelege, și de care se ține o viață? Ce ai, băi nene, te-ai tâmpit? Adorăm curvăsăria morală, troaca și bâlciul! Suntem balcanici, suntem mahalagii, îl votăm pe cel care înjură mai creativ. Mizeria e viața noastră, ca manelele, precum covorașul de semințe din fața oricărei bănci mutilate din orice parc românesc. Altfel, dacă n-am ști că sunt toți pătați (păi, ce, e vreunul altfel?), cum am mai putea fi noi inocenți în timp ce defecăm ca animalele pe câmp, ne trecem viața în trafic, ne uităm la poze cu spitale și ne credem educați fiindcă știm aproximativ între ce ani a domnit un voievod medieval irelevant până și pentru bulgari, Doamne ajută.

Și, până la urmă, oricum dacă se face țuica va fi din nou un an bun.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Eu cu cine votez?

Dragul meu, plăcerile costă…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro