Nu cunosc cuvântul “abandon”

19 October 2015

miriam soareMă trezesc de dimineață cu zâmbetul pe buze. Mă mir de mine, mă mir când îmi dau seama că am adormit urmărind la televizor niște gunoaie și, de atâta plictis, pe furiș, m-a luat somnul. E prima noapte de când am venit din spital şi în care adorm fără un pumn de buline. Fără analgezice, fără somnifere, fără de cap, de nas, de ochi, de țâțe, dracu’ le mai știe.

Îmi fac cafeaua și îmi spun că astăzi o să mă excursionez până la mall Vitan, să-mi cumpăr ceva. Orice. Nu-mi trebuie nimic dar, ca orice femeie, o prostioară cât de mică îmi întreține starea de bine și o amplifică. Mă gândesc să mă duc pe la 11-12, când nu e aglomerat, când nu poate nimeni din neatenție să mă îmbrâncească sau să mă lovească. Când e mai puțină lume cu mucii în batistă și or mai fi și ei pe la slujbele lor.

Curajoasă, o iau prin magazine. Mă uit la rochii, geci de iarnă, pantofi. Nimic interesant, numai zdrențe. Intru la lenjerie, cu gândul să-mi iau o pijămăluţă. Tot urmează să mă reinternez în curând și am și eu o dambla, să fiu frumușică, chiar și pe holul spitalului. Iau una de pe raft, e drăguță, e moale la pipăit, are marțafoi pe piept, e veselă. Mai umblu printre rafturi și mi se lipește de mână o bustieră din dantelă grena, vișină putredă. E foarte frumoasă. O iau. Mă duc la casă și le plătesc. Plec din magazin, încântată.

Darren Holmes - Take Me Sweet Eve

©Darren Holmes – Take Me Sweet Eve

Ajung acasă și abia atunci îmi dau seama că femeia din creierul meu încă nu știe că nu-mi trebuie bustieră. Cā nu am ce face cu ea, că nu mai am peste ce o pune… o privesc dezamăgită, iar dezamăgirea se transformă în furie și furia în resemnare. Mintea mea e în dezacord cu trupul meu, iar eu, acum, sunt în dezacord cu orice. Îmi dau seama că mi-am cumpărat bustieră așa cum un om fără picioare și-ar cumpăra pantofi. Mă simt ca doamnele foarte în vârstă care continuă să-și vopsească părul cu aceeași nuanţă de la douăzeci de ani și să poarte aceleași haine, încercând cu disperare nedisimulată să pară mai tinere. Acum le înțeleg. Femeia din noi nu dispare niciodată și, atâta timp cât o cauți, ești vie și frumoasă, fapt pentru care mâine mă duc să-mi cumpăr și chiloți asortați la bustieră.

Pe Miriam o găsiţi întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce este invidiată o femeie

E a doua sau a treia primăvară în care îți scriu

Pentru lideri, caracterul va fi decisiv

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Carmen / 2 November 2016 17:29

  Eugenia, Miriam, esti un Soare :). Go, girl!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro