Nu e suficient să ai… ca să fii bărbat

9 January 2017

Oricât ne ferim în ultimul timp să recunoaştem – clădind în acest scop adevărate sisteme filosofice aflate în echilibru instabil – femeile au nevoie de bărbaţi şi invers. Asta nu exclude faptul că putem, foarte bine, trăi unii fără alţii. Evident, că putem. Dar nevoia rămâne. Strivită între „puterea” femeii şi laşitatea bărbatului.

Barbat fumand

Din punct de vedere feminin, definiţiile date bărbatului sunt destul de complexe şi nu neapărat conforme cu adevărul. Însă femeile sunt predispuse la multe concesii, uneori chiar şi atunci când nu găsesc la un bărbat nimic din ceea ce caută şi doar pentru că sunt îndrăgostite. Cunoaşteţi cazuri, nu? Ei, bine, despre astfel de cazuri vreau să vorbesc.

Despre acești bărbaţi care pun mai presus de orice propria stare de bine, propriul orgoliu, propriul stomac şi, să nu uităm, propriul prohab. Şi cu asta, basta, se cred bărbaţi, demni de iubirea femeii de lângă ei. Uite că nu e chiar aşa. Pentru că nu e suficient să ai un p*nis în pantaloni ca să fii bărbat.

Degeaba eşti „mascul feroce”, dacă ai divorţat de bun simţ, tandreţe şi emaptie. Degeaba eşti mândru de performanţele tale erotice, dacă uiţi că ele se desfăşoară alături de o femeie pe care o abandonezi nemulţumită. Degeaba dai cu pumnul în masă, de răsună cartierul, asta nu înseamnă că ţi-ai impus punctul de vedere, ci bădărănia şi proasta creştere. Degeaba „aduci un ban în casă”, dacă ţii morţiş să ştie toată lumea că nevastă-ta câştigă mai puţin şi astfel este o „întreţinută”. Degeaba ai pretenţia că eşti un bărbat modern, dar acasă, conform tradiţiei patriarhale transmisă cu sfințenie de mama personală, nu ridici un deget, asistând indiferent la treburile casnice, care, cumva, nu te privesc, de parcă nu ar fi casa ta, de parcă nu ai trăi şi tu acolo, de parcă ţi-ai fi luat slujnică cu nuntă şi verighetă, şi nu soţie. Degeaba eşti o prezenţă plăcută, te aranjezi şi te ferchezuieşti, dacă o faci ostentativ, doar pentru a atrage priviri străine, menite să-ţi hrănească şubreda încredere în propriile forţe. Şi, nu în ultimul rând, degeaba te dai mare familist, ținând teorii oricui este dispus să te asculte, omorând facebook-ul cu înțelepicunea-ți, dacă, de fapt, tu nu eşti nici pe departe… fidel. Degeaba te pricepi la cuvinte, dacă le folosești ca să minți și să rănești… Deageaba…

Guest post by Anays M.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Împreună

După o lungă perioadă de vorbit și iubit online am vrut să te cunosc

Iris Apfel și lucrurile de bun simț pe care ar trebui să le facă femeile de o anumită vârstă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. cris / 24 January 2020 7:50

  O mica corectie: educatia se face nu prin vorbe, ci prin imitarea modelului familial. Adica faci ce vezi in familie. De obicei, baietii isi imita tatal. Daca ai fost crescut de bunici, s-ar putea sa ai mai multe trasaturi de la ei. Si da, unii decid ca modelul familial nu e bun si fac pe dos. Hotareasc ca nu le-a placut ce au trait si schimba lucrurile.

  0
  0
  Reply
 2. Rares D / 9 August 2017 19:25

  Problema este ca barbatii care sunt asa, sunt permisi de femeile care vor doar plua, si nu se vor schimba, li se ridica orgoliul masculin la maxim de catre femei disperate si ingrozitor de proaste.
  Ca sa nu mai spunem ca unele ii mai intretin si financiar. Daca nu proastele pe care le f* ei, atunci mamele indivizilor astora care sunt la fel de proaste. Proaste, bai, nu le mai gasiti scuze, ca iubirea, ca orbirea bla bla, trebuie sa fii o poasta sa nu realizezi ce consecinte au gesturile si actiunile unuei lipitori de genul asta, un profitor care traieste doar pentru el.

  1
  1
  Reply
 3. nick / 22 January 2017 12:07

  Nu e suficient sa ai pi*da ca sa fii femeie!
  Am schimbat doar cateva cuvinte dar mesajul este la fel de valabil!

  ”Din punct de vedere masculin, definiţiile date femeii sunt destul de complexe şi nu neapărat conforme cu adevărul. Însă barbatii sunt predispusi la multe concesii, uneori chiar şi atunci când nu găsesc la o femeie nimic din ceea ce caută şi doar pentru că sunt îndrăgostiti. Cunoaşteţi cazuri, nu? Ei, bine, despre astfel de cazuri vreau să vorbesc.

  Despre aceste femei care pun mai presus de orice propria stare de bine, propriul orgoliu, propria persoana şi, să nu uităm, propria satisfactie (sexuala). Şi cu asta, basta, se cred femei, demne de iubirea barbatului de lângă ele. Uite că nu e chiar aşa. Pentru că nu e suficient să ai un v*gin în pantaloni ca să fii femeie.”

  4
  0
  Reply
 4. Ramona / 12 January 2017 18:16

  Bărbații sunt așa (cei care sunt așa) pentru că femeile, cum spuneai dintr-o îndrăgostelă smintită, le permit !! La îndrăgosteală aș adăuga și tone de frici, frica de a nu rămâne singură, frica de părerea celorlalți, samd

  1
  0
  Reply
 5. daniel / 10 January 2017 7:39

  Mama mamaaa piele de gaina ai reusit sa-mi faci felicitari pt aceasta descriere

  0
  0
  Reply
 6. Ileana / 9 January 2017 11:05

  O descriere perfecta.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro