Nu era doar frumoasă

27 January 2018

dan orgaApariția în câmpul nostru vizual a unui om frumos determină stimularea celulelor cu conuri și bastonașe din retină de o asemenea manieră încât simțim impulsul de a ne deschide în fața lor. E o reacție instinctivă care ține de simțul nostru estetic.

Oamenii frumoși au fost înzestrați de Bunul Dumnezeu cu un soi de fast-pass (știți, biletul acela care îți permite un acces mai rapid la diverse obiective de interes turistic) care le oferă avantajul de a ajunge în scurt timp în anticamera ființei noastre. Dacă drumul către minunile din sufletul meu și al vostru le-a fost facilitat de aparența de „good looking”, odată ajunși acolo vor beneficia de exact aceleași drepturi precum cei care au cumpărat un bilet obișnuit. Se vor afla în fața ușii inimii noastre, iar cheia necesară pentru a o deschide nu o mai pot achiziționa „la ofertă”: „Dau o cheie de suflet unui om frumos!” Nu, pentru a intra în încăperile lui, va avea loc un dialog între suflet și suflet, nu între suflet și frumusețe exterioară. Așa am constatat și, probabil vom mai constata, că de multe ori frumusețea spoiește epiderma, în schimb urâțenia merge până în măduva oaselor…

Un soldat american, înainte de a pleca pe front, trece pe la Biblioteca Națională din New York, iar acolo atenţia îi este atrasă de o carte de poezii. Nu atât poeziile în sine – unele erau într-adevăr foarte frumoase – cât mai ales comentariile pe care proprietara cărţii, care o donase bibliotecii, le făcuse pe marginea unora dintre ele. Soldatul ia cartea cu el pe front şi, pentru că doamna îşi trecuse numele şi adresa pe coperta interioară, îi trimite o scrisoare în care îi mărturisește cât de mult l-au impresionat comentariile ei. Soldatul primeşte o scrisoare de răspuns şi încep să corespondeze, ajungând să se cunoască tot mai mult. Treptat, între ei iau naştere sentimente puternice. Bărbaţii sunt voyeuri, le place să privească, se ştie asta, aşa încât într-una dintre scrisori, soldatul îi scrie: ”Draga mea, trimite-mi o poză de-a ta, îmi doresc foarte mult să văd cum arăţi!” Răspunsul ei a venit prompt: ”Dragul meu, dacă sentimentele tale sunt atât de puternice pe cât mi le transmiţi în scrisori, chiar nu contează cum arăt!” Aşa încât decide să nu-i trimită nici o fotografie. Mai trec încă doi ani – timp în care ei continuă să corespondeze – se termină războiul şi îşi dau întâlnire în Grand Central Station, urmând să se recunoască uşor: el să ţină în mână cartea de poezii, iar ea un trandafir.

a2f2209d537e8bd2417308a24e053268

sursă foto: musabenedetta.tumblr.com

Aşa încât, într-o după-masă frumoasă de mai, un soldat proaspăt ajuns de pe front aştepta plin de emoţie să-şi întâlnească iubirea vieţii lui! La un moment dat, atenţia îi este atrasă de o tânără superbă, îmbrăcată într-o rochie verde, care îl privea cu insistenţă. Soldatului îi stă inima în loc pentru o secundă, îşi coboară privirea şi… mai-mai să intre în stop cardio-respirator: fata nu avea în mâini nimic! În spatele ei, însă, la câţiva paşi, se afla o doamnă, nu foarte atrăgătoare, dar care ţinea în mână trandafirul mult așteptat! Se apropie de ele, timp în care fata continua să îl privească insistent, soldatul simte cum tulburarea îi cuprinde ființa, ba mai mult, ajuns in dreptul ei, fata îl abordează direct: „Soldat, vii cu mine?”. El ezită preţ de câteva secunde, timp în care fata se îndepărtează şi se pierde în mulţime.

Până la urmă, sentimentele care tronau în sufletul său, mult prea puternice pentru a fi stinse atât de uşor, îi îndreaptă paşii către doamna care-l aştepta, căreia îi spune extrem de emoţionat: „Cât de mult mă bucur să ne cunoaştem, în sfârşit!” La care doamna îi replică: „Soldat, nu ştiu ce se întâmplă aici, însă fata în rochie verde care tocmai a trecut pe lângă tine m-a rugat să ţin acest trandafir şi să-ţi spun, dacă mă abordezi, că te aşteaptă la restaurantul din colţ!”

 Prin urmare, nu era doar frumoasă, era şi înţeleaptă! Ce combinaţie distrugătoare! Se spune că femeia are o singură posibilitate de a fi frumoasă, dar zeci de posibilități de a fi fermecătoare.

FRUMUSEȚEA EXTERIOARĂ DESCHIDE UȘI; FRUMUSEȚEA INTERIOARĂ DESCHIDE UȘILE SUFLETULUI, ÎN SPATELE CĂRORA SE AFLĂ ADEVĂRATELE BOGĂȚII PE CARE AR TREBUI SĂ LE CĂUTĂM DE-A LUNGUL VIEȚII…

Pe Dan îl găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

După 22 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro