Nu le port pică, deloc

8 February 2020

Nu le port pică, deloc. Nici celui care nu m-a considerat niciodată suficient de bună pentru a fi cu mine, nici celui care și-a ales orgoliul masculin și prostesc în favoarea mea și a uitat ce-i ăla ,,respect”, nici celui care m-a înșelat, nici prietenei care m-a trădat. Pentru că în momentul de față, sunt alcătuită din consecințele durerii pe care le-am simțit și resimțit de-a lungul timpului, și să-mi trag două palme, dacă nu sunt al naibii de mulțumită și de fericită.

Chiar aș vrea să le mulțumesc fiecăruia în parte pentru binele deghizat în rău pe care mi l-au făcut. În primul rând, celui pentru care nu am fost suficient de bună. Poate că dacă nu erai tu, nu mă apucam niciodată de sport, nu-mi îngrijeam tenul și părul cum o fac acum, și nu-mi schimbam stilul vestimentar. Și da, la început credeam că o fac pentru tine, dar după ce am văzut ce efect are noul meu ambalaj asupra ta, am decis că nu mă meriți.

În al doilea rând, celui care a renunțat la mine ca să-și păstreze orgoliul. Da, da, și tu ai jucat un rol important în formarea mea: m-ai învățat că iubirea oarbă, aia care iartă totul pentru că nu vede nimic, te face cârpă de șters pe jos în fața oamenilor. Cum m-a făcut pe mine în fața ta. Îmi pare rău că ai decis că mă iubești, că mă vrei și merită să te schimbi pentru mine abia când am început să mă apreciez și să mă respect eu ca persoană. Dacă tu nu ai fost capabil niciodată, cineva tot trebuia să o facă, nu? Îmi pare rău să-ți spun, dar nici o femeie care se respectă nu ar sta cu unul ca tine, să-ți ierte toate bețiile și vorbele aruncate prea ușor, dar care dor atât de tare. Nu mă meriți.

În al treilea rând, celui care m-a înșelat. Da, ți-am înțeles motivele, că nu te făceam să te simți dorit, că nu aveam încredere în mine, că nu știam cum să mă comport în pat, blahblahblah. Scurt și la obiect, ai avut dreptate! Nu am fost sexy pentru că nu am avut încredere în mine, dar de ce naiba? Doar sunt frumoasă, puternică și inteligentă, mulțumesc că mi-ai deschis ochii. Acum sunt sigură pe mine și mă consider capabilă să satisfac orice bărbat, dar, evident, nu pe tine.

Iar în al patrulea rând, prietenei mele cu care m-a înșelat al treilea. Ție ți-aș scrie “mulțumesc” pe cer. M-ai învățat cum să-mi aleg prietenele, că trebuie să încetez să mă compar cu altele, că nu trebuie să fii mai bună ca femeia pe care o are bărbatul acasă, ca să-i dai impresia asta și, bineînțeles, că merit prietene adevărate.

Încă stau și mă întreb, oare aș fi ajuns persoana de astăzi fără voi? Nu cred. Și, ca să știți, se simte foarte bine! Să mă respect, apreciez, iubesc pe mine și abia apoi pe alții. Pentru că nu, nu mi-am pierdut încrederea în oameni doar pentru că am dat peste câțiva nepotriviți. Și bine am făcut, pentru că în prezent sunt cu bărbatul care îmi sărută mâna în fața prietenilor lui, mândru că mă are, și nu m-ar jigni nici măcar în glumă. Ies foarte des în oraș cu el, și sora lui, care e mereu acolo pentru mine, o prietenă adevărată.

Karma există.

Guest post by A.D

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

După 22 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro