Nu ne interesează!

13 July 2018

Andrei 2România este acest lagăr al decenței, acest paradis al fărădelegii, pentru că nu ne interesează și nici nu ne-a interesat vreodată. N-am avut noi timp de principii, noi suntem aici stăpâni de mii de ani, băi, nene!

Politica? Nu ne interesează. Oricum, toți sunt la fel. Nu vezi că sunt toți la fel? Ce treabă avem noi cu politica? Nu e ca și cum asta ne-ar dicta cum să ne trăim viețile: în libertate sau în cârdășie, slugărind. Ne plictisește chestiunea, mă-nțelegi?

Justiția? Nu ne interesează. Oricum, toți fură. Și cine n-a furat încă, o să fure. Să ne mai lase și ăștia, că știm noi mai bine.

Educația? Nu ne interesează. Noi oricum știm dintotdeauna totul. Ștefan cel Mare! Brâncuși! Eminescu, de la care a furat boul de Einstein Teoria Relativității, cum nu?, nu știați?
Sănătatea? Nu ne interesează. Ce să facem acum, să ne apucăm să nu mai dăm șpagă doctorilor? Vai, dar cum o să putem să supraviețuim fără să le dăm îngerilor în halate albe dreptul lor divin?

Creștinismul? Nu ne interesează. Noi suntem bisericoși. Nu știm care e treaba cu Crăciunul și cu Paștele, dar ce colivă bună facem! Batem crucile ca nimeni alții și suntem ultimii la generozitate. Așa suntem noi. Cui nu-i convine, să ne mai lase! Ce, n-am fost noi la greci și la bulgari, la all-inclusive, și ce-am văzut și p-acolo…

moaște Kirill

sursa foto: vice.com

Igiena? Nu ne interesează. Noi ne-am născut spălați și parfumați. A, că pute juma’ de țară a vidanjă, nu e problema noastră. Romanii sunt de vină, că nu ne-au făcut canalizări bune acum două mii de ani, ‘tu-le muma-n cur.

Hoția? Nu ne interesează ce zice Occidentul decadent despre noi. Cine, bă, noi?! Și ce a făcut, dom’le, a dat în cap la lume? A furat, dar ne-a dat și nouă! Și, apoi, cine n-a furat, nu? Că toți am furat! Te-oi fi găsit tu mai deștept! Hai sictir!

Turnătoria? Nu ne interesează. Soros mănâncă căcat. Hai, dom’le, că așa era pe vremea aia, ce era să facem, dacă ne-am pricopsit cu o dictatură pe cap? Doar nu voiați acum să ne apucăm să rămânem măcar demni.

Protejarea mediului? Nu ne interesează. Noi avem nevoie să tăiem pădurile acum, avem râuri și fluvii (păi, nu avem noi?). Păcat că le folosim doar ca să ne deșertăm în ele bășica udului.

Respectarea valorilor? Nu ne intersează. Parcă nu știm noi că… Hai, dom’le, că românul nu e prost, îi merge mintea, îi merge…

Viitorul? Nu ne interesează, deși noi pentru copilași am făcut tot ce am făcut… Păi, cum? Că suntem și genul lacrimogen, așa.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

S-a oprit planeta. A coborât cineva?

Câinii și celelalte greșeli

Inteligența corporală și prosperitatea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro