Nu știți ce să mai citiți? Vă spunem noi

29 May 2015

S-a terminat Bookfestul, dar nu suspinați: până la următorul aveți ce să faceți. Noi vă spunem care au fost cele mai bine vândute cărți Humanitas la ediția din anul acesta, iar voi vă puneți pe treabă, când aveți timp și chef.

book

Din secțiunea Editura Humanitas, cea mai bine vândută a fost Cum s-a românizat România, a lui Lucian Boia. Pe locul doi e Dan Alexe cu Dacopatia și alte rătăciri românești. Radu Paraschivescu cu Noi vorbim, nu gândim. Noua colecție de perle românești e pe locul trei. S-a vândut bine și Partea Nevăzută decide totul semnată de Gabriel Liiceanu și Horia-Roman Patapievici – locul patru, iar pe cinci s-a situat Dan C. Mihăilescu cu ”Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!?” Eseu confesiv despre Ioan Alexandru.

Humanitas Fiction are și ea vedetele ei. Pe locul întâi e Michel Houellebecq, cu Supunere. Pe doi, Patrick Modiano, cu Orizontul. Puteți citi cu încredere și Jocul Ripper, a lui Isabel Allende, pentru că e pe locul trei, între bestseller-urile Humanitas la Bookfest. Mărturisirile escrocului Felix Krull, a lui Thomas Mann e vedeta cu numărul patru, iar Din inima Africii, a lui Karen Blixen, numărul cinci.

Românii au cumpărat și audiobook-uri. Topul arată așa: pe locul unu, Radu Paraschivescu, cu Aforismele tranziției, citită de Andrei Pleșu. Pe doi, Levantul, a lui Mircea Cărtărescu, citită de el. Aurelia Marinescu, cu Codul bunelor maniere astăzi, citită de ea, e pe locul trei. Oscar și Tanti Roz a lui Eric Emmanuel Schmitt, în lectura lui Marius Manole, ocupă locul patru. Thomas Mann e printre câștigători și în secțiunea Humanitas Multimedia, locul cinci, cu volumul Micul domn Friedemann, în lectura lui Victor Rebengiuc.

Spor la citit! 🙂Citiţi şi

KINOdiseea Open Air revine în București între 23 august și 3 septembrie (program)

Cum?! Nu l-ai citit pe Esperagastrus?!?

Când un bărbat întâlnește o femeie mai deșteaptă ca el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro