Nu știți de unde să o apucați? Exact de acolo de unde vă aflați

26 March 2021

“A scrie cu mâna e ca și cum ai picta cu stiloul.” Replica nu-mi aparține mie, ci unui copil extraordinar. Copilul meu, de 7 ani,  care odată cu școala online a descoperit scrisul pe calculator. Se descurcă fantastic și cu tastatura, dar iubește scrisul de mână. De mână stângă, că e stângace.

După ce ieri a copiat un text cu diacritice pe calculator (presimt că se va descurca cu birotica), azi a simțit nevoia să îl scrie de mână. Pe la jumătatea textului m-a privit cu niște ochi mari și strălucitori, întrebând:

– Mama, știi de ce îmi place să scriu cu mâna?

– Nu. De ce?

– A scrie cu mâna e ca și cum ai picta cu stiloul.

Wow!

Sursa foto: avantaje.ro

Mă gândesc de vreo două ore la vorbele ei și îi dau dreptate. Scrisul ne face să se simțim bine, să ne eliberăm, să pictăm povești. Copiii au un simț extraordinar al naturalului, pe care mulți dintre noi l-am pierdut ca adulți.

A scrie, zic eu, înseamnă a picta suflete. A publica ceea ce ai scris înseamnă a-l lăsa și pe cel de lângă tine să îți cunoască opera, să vibreze la creația ta. Dacă este cuiva de folos sfatul meu, ascultați-vă intuiția. Simțiți că aveți ceva de spus? Spuneți! Mulți vor fi interesați de povestea voastră și voi veți fi primul câștigat. Nu știți de unde să o apucați? Exact de acolo de unde vă aflați. Poate nu ar strica să învățăm și noi de la copii să ne simplificăm viața. Gândim mai puțin și simțim mai mult.Citiţi şi

Povestea poveștilor

Jurnal de front

De ce ești singură, Iulia?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro