Nu te iert, mamă…

7 September 2017

Dragă mamă,

Sunt eu, fata ta cea mare. Îți amintești probabil că m-ai făcut pentru că altfel nu îmi scoteai ochii în toți anii ăștia pentru că mi-ai dat viață.

Dragă mamă,

Voiam să te anunț că sunt bine, sănătoasă și că acum sunt puternică. Sunt puternică de când am plecat de acasă. Cum adică sunt puternică?Uite așa, am atâta încredere în mine acum și atât curaj, că unii se sperie de mine. Am dat până la urmă la facultatea de drept, mamă, și lucrez în domeniul în care visam. Știu, în ochii tăi nu voi fi niciodată bună de ceva, dar pentru mine este mai mult decât perfect. Probabil nu te întrebi dacă sunt fericită, dar te anunț că sunt cea mai fericită… Îți mai zic că nu mai sunt adultul acela trist care plângea în continuu… Sunt un om bun….. sau cel puțin așa îmi spun cei din jur. Nu te urăsc, nu am făcut-o niciodată. Dar nu te iert… cel puțin, nu acum.

Nu te iert, mamă, pentru că din cauza ta nu am avut copilărie și nici adolescență.

mama fiica

Nu te iert pentru că nu ai știut să fii mamă, nu te iert pentru că palmele tale materne m-au făcut să simt durere, nu iubire. Bătaie, nu mângâiere.

Nu te iert pentru că nu ai știut să fii mamă, mamă. Nu te iert pentru că nu ai înțeles că nu eu am ales să vin pe lumea asta. Nu te iert pentru că nu m-ai iubit. Pentru că ți-am fost atât de indiferentă, mamă, încât iubeai străinii mai mult ca pe mine.

Nu te iert pe tine… dar sunt mândră de mine. Știi de ce? În primul rând, pentru că am încetat să mai cred în cuvintele tale. Îmi spuneai că nu sunt bună de nimic și că nu voi face nimic în viață. Că sunt o proastă. Toată copilăria m-ai făcut proastă, încât chiar ajunsesem să cred că sunt o proastă. Dar m-am înșelat. Nu sunt proastă, mamă. Sunt o femeie puternică! Și sunt mândră de mine.

Să îți mai spun ceva… astăzi vizitez copiii de la casele de copii. De ce? Pentru că mă regăsesc în ei. Și eu aveam nevoie de iubire cum au ei. Doar că ei chiar o primesc, de la noi… necunoscuții. Dar suntem diferite, mamă, eu îi iau în brațe pe toți și îi alint și plec cu ochii în lacrimi și cu sufletul făcut bucăți de fiecare dată de la ei. Și trăiesc cu speranța că vor deveni adulți cu un suflet bun.

În final… îți mai zic doar atât. Am așteptat toată viața să te schimbi și să ajungi să vezi unde ai greșit în toți anii ăștia. Să începi, în sfârșit, să mă iubești și să îți pese de mine. Că de asta faci un copil, nu? Aaaa, da, uitasem, mamă, și doar mi-ai zis de multe ori. Tu m-ai făcut că… „așa a fost să fie” și am crescut, doar „copiii cresc oricum”. Încă ceva, am fost la psiholog și mi-am închis în sertare povestea de viață.

Ți-aș mai scrie, mamă, dar știu că nu are rost.

Aș vrea totuși să te întreb ceva… Tu ești fericită?

Guest post by Myky

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Toată lumea cunoaște fericirea, dar câți au trăit-o?

Unde să caut fericirea?

Cel mai puternic ingredient într-o relaţie de dragoste

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
21,285 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro