Nu te supăra pe mine, nu te mai iubesc

28 April 2019

Nu te supăra pe mine! Nu te mai iubesc.

Poate ar fi normal să te superi. Nu știu. Totuși nu te supăra.

Știi cine sunt, cum sunt. Știi cum arăt în toate ipostazele. De la ravisantă, când li se strepezesc dinții muierilor și salivează în exces bărbații, până la eu, cea matinală, nefardată, nedușată, nemanichiurată.

Mă cunoști pe față și pe dos. Pe dinafară și pe dinăuntru.

Îmi cunoști sforăitul accidental după o cină copioasă stropită cu prea mult vin. Mă cunoști cu șorțul de bucătărie, ore-ntregi în fața aragazului cu toate ochiurile aprinse, pe fiecare câte o cratiță sau tigaie,  simultan. Îmi cunoști fripturile făcute la cuptor și panica în care intru când nu aud ceasul bip-bip după timpul stabilit, că e televizorul sau Spotify prea tare.

Îmi cunoști toanele imprevizibile, (așa le numești tu, mie mi se par întotdeauna firești și explicabile). Îmi cunoști și tandrețea, căldura, bosumflările de copil alintat, lacrimile pe care le vărsăm împreună la un filmuleț de două parale, hohotele de râs împărtășite și știute doar de noi.

Mă cunoști și când am mâncat mujdei, și când las urme de Chanel 5 sau Guerlain în urma mea. Parfumurile mele preferate pe care mi le oferi cu atâta drag.

Mă cunoști între cearșafuri. În pasiunea noastră fierbinte.

Nu am permis nimănui să mă cunoască așa ca tine. Nu mi-am pus sufletul și viața, așa, pe tavă,  cum se zice, nimănui până la tine.

Totuși nu te mai iubesc.

Dacă mă-ntrebi de ce, nu știu să-ți răspund. Nu acum, în orice caz. Când voi ști, dacă voi ști, îți voi spune cu drag. La o cafea, la o terasă, vâslind în Herăstrău sau altundeva. Deocamdată, cum pot să-ți explic ție ceva înainte de a-mi explica mie însămi?

Chiar am o dilemă. Oferă-mi timp să o descifrez.

Nu e nimeni la mijloc. Nu te înșel, nu ma înșeli. Cu atât mai greu. Ar fi fost mai simplu. Cliché.

People fall in and out of love.

Cum spui cuiva așa ceva? Cine știe cuvintele,  frazele potrivite? Există fraze adecvate? Nu cred! Mă tem că oricât ai suferi, eu sufăr mai mult că te fac să suferi. Dar nu te mai iubesc, Puiul meu drag. Nu așa cum te-am iubit, cum aștepți mai departe de la mine. Știi, uneori lucrurile sunt inexplicabile și poate e mai bine așa. Suntem amândoi excepții de la scandaluri, partaje, divorțuri, adultere. Suntem demni pentru ca ne-am meritat unul pe celălalt.

Nu te mai iubesc.

Te rog,  nu te supăra.

Guest post by Daffodil

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

„Ți-a făcut plăcere să mă umilești, să mă înșeli. Mi-ai jurat iubire veșnică, dar…”

Prost-adevărul

Scrisoare către una dintre mamele plecate în străinătate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro