Nu trebuia să îți spun tot ce ți-am spus, nu trebuia să fac nimic din ce am făcut. Nu trebuia cu tine!

14 February 2021

Am luat o pauză din a mai scrie, nu mai voiam să îmi pun sufletul doar pe hârtie, voiam să îl împart și așa am început în ultimul timp să îți spun ție…  Tot ce doare, tot ce arde, tot ce nu ar fi trebuit spus.

Acum, am ajuns din nou la hârtie, parcă totuși e mai bine, parcă nu mai vreau să vezi prin mine, parcă nu mai simt să îți spun totul. Am apăsat pedala de accelerație și cred că într-o lună am spus destul de mult, nu am mai lăsat să fie descoperit nimic. A fost totul despre mine, nimic despre tine.

Te-am prins ca într-o gheară și te-am ținut să stai să asculți tot ce mă doare, tot ce mă bucură și tot, în general, că voiai să asculți sau nu, eu am zis.

Ăsta e și motivul pentru care tu ai intrat în viața mea, să îți spun ție tot ce nu am avut curajul să spun altora până acum.

Ai stat și ai ascultat și asta nu-mi dă pace. De ce ai stat? De ce nu m-ai oprit? De ce ai plecat? De ce mi-ai spus când ai venit? De ce ai mai venit încă o dată? De ce mai vrei să vii?

Îți place că nu-mi pasă? Îți place că azi te vreau, mâine nu și tot așa, te port și te adun, când și cum vreau?

Ești și tu oare la fel de singur ca mine? Nu știu aproape nimic despre tine.

Eu știu doar despre mine și încă nu știu cât vreau să știu despre tine, uneori aș vrea să știu totul, alteori nu aș vrea să știu nimic.

Nu trebuia să îți spun tot ce ți-am spus, nu trebuia să fac nimic din ce am făcut. Nu trebuia cu tine!

Sunt nervi și disperare multă în mine și nu vor mai ieși de acum din mine, nu spre tine, vor rămâne aici, doar pe hârtie.

Eram ca un foc stins pe care se aruncase și apă, așa, ca măsură de siguranță, să nu pornească alte focuri sau să nu cumva să se reaprindă. Și ai apărut tu și, nu știu cum, ai reușit să aprinzi focul în mine, iar acum arde, uneori prea tare, iar tu, ai plecat. Știi că nu se lasă focul nesupravegheat, dar să zicem că trecem cu vederea…

Mă-ntreb oricum ce ai fi făcut cu focul dacă rămâneai? Ai fi stat lângă el, de pază, sau l-ai fi lăsat și tu să se stingă?

Ai fi riscat să pui lemne chiar dacă puteai să te arzi și tu?

Guest post by Iana Daniela Donca

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea pe care nu am fi vrut s-o găsim în mesagerie

Eu mi-am făcut treaba

Un nou început

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro