Numai pentru femei, din nou, despre zona intimă

29 July 2020

Schimbările hormonale sunt răspunzătoare de modificările secrețiilor naturale. La femeile fertile, doar în perioada de ovulație, vaginul poate elibera pâna la două lingurițe de secreție vaginală zilnic. Niciun motiv de îngrijorare, deci. La fel cum, atunci când femeia intră în menopauză, secrețiile naturale scad până la a determina o uscăciune supărătoare, ce poate fi combătută doar avizat. Îngrijorarea firească apare atunci când secrețiile își schimbă brusc aspectul, consistența, mirosul și provoacă reacții dintre cele mai inconfortabile: mâncărimi, usturimi. Atunci apar și cele mai periculoase mituri și practici după ureche. Incapabile să determine dacă e ciupercă sau bacterie, necum cauza apariției (mai tot timpul alta decât cea reală), femeile recurg la tratamente fără efect și întârzie vindecarea.

Ce este candidoza

Una dintre cele mai nesuferite și periculoase infecții vaginale – Candidoza – este provocată de o specie de fungi numită Candida. Ea se găsește, în cantități mici, în cavitatea bucală și în intestine, dar face parte si din flora vaginală. Problemele apar când această ciupercă începe să se multiplice și să elibereze toxine în organism (acetalhide și glicotoxine), fapt care duce la probleme gastrointestinale, alergii și iritații cutanate, tulburări hormonale, dar și dureri articulare sau musculare. Cele mai multe infecții cu candida au loc la nivelul vaginului, motiv pentru care este adeseori confundată cu o boală cu transmitere sexuală, deși motivele apariției infecției nu țin de activitatea sexuală a unei persoane. Tocmai de aceea trebuie să fim informate. De reținut și că această ciupercă își face de cap atunci când numărul de limfocite, cu rol esențial în imunitate, scade, lăsând organismul fără apărare.

Aveți grijă de voi!Citiţi şi

Tehnologia în slujba frumuseții – Notino Beauty Electro Collection

Coronavirus: zece motive pentru care ar trebui să nu ne panicăm

Ce să faci ca să ți-i poți da jos fără teamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro