O vară cu Biotherm

30 April 2013

Biotherm a inventat săpunul lichid pentru demachiere şi crema pentru îngrijirea pielii decolteului. Acestea două şi toate celelalte produse scoase pe piaţă în cei 60 de ani de istorie a brandului au la origini un ingredient special, descoperit în izvoarele răcoroase ale munţilor Pirinei: planctonul termal. Comoara de microorganisme ar fi rămas neexplorată dacă o tânără femeie biolog nu ar fi înţeles, la numai 25 de ani, că “pielea nu este o haină sau o carapace exterioară, ci un organ complex, cu propriile sale nevoi”. 

În 1935, un dermatolog a descoperit că apa de izvor din Pirinei conţine plancton termal. Chiar şi legendele spuneau că galii şi romanii făceau popas în regiunea Molitg-Les-Bains pentru ca apa să le vindece rănile, iar în secolul al 18-lea a fost creată acolo o staţiune termală. Biologul Jeannine Marissal şi-a dat seama că secretul poate fi de folos tuturor celor care îşi iubesc pielea. În 1952, Jeannine a obţinut drepturile de autor şi a creat, împreună cu soţul ei, primele produse de îngrijire având în compoziţie acest ingredient rar, care se foloseşte în produsele Biotherm şi astăzi. S-a descoperit ulterior că o bacterie din “batalionul” de plancton al izvoarelor termale, Vitreoscilla filiformis, atenuează simptomele eczemelor şi că inhibă deteriorarea celulelor în zonele expuse la radiaţii UV, ajutând pielea să îşi recapete capacitatea naturală de a se apăra de acţiunea radicalilor liberi. Jeannine a avut o intuiţie remarcabilă.

Timp de şase decenii, produsele Biotherm au rămas fidele apei curate din munţi şi au răspuns nevoilor celor pe a căror încredere au câştigat-o fără drept de apel, adăugând noi şi noi ingrediente. Gama Biotherm adusă în România pentru această vară vine cu un ingredient nou: Astaxanthin, un anti-oxidant pe care îl conţin micro-algele, gălbenuşul de ou, creveţii şi crustaceele şi care dă culoarea roşie cărnii de somon. S-a descoperit că ingredientul acţionează la nivel celular cu o eficienţă de 100 de ori mai mare decât vitamina E şi ameliorează efectele negative ale radiaţiilor UV. Produsele Biotherm Sun Care conţin, pe lângă această binefacere internă, şi un filtru de rapel, pentru un spectru larg de protecţie. Veţi veţi putea baza aşadar pe următoarele produse, pentru a vă apăra pielea de efectul negativ al expunerii îndelungate la soare:

Lait Solaire cu factor de protecţie 6, 15 sau 30, cu aromă de citrice, disponibil într-o cantitate de 200 ml, la un preţ de 118, 83 lei.

Lapte oligo-termal după plajă, pentru calmarea, hidratarea și împrospătarea pielii corpului şi a feţei, la un preţ de 128,33 de lei.

Ulei nutritiv cu factor de protecţie solară 6, pentru a catifela pielea chiar şi după baie, la 128,33 lei.

Sun Vivo, pentru faţă, corp şi decolteu, cu un plus de îngrijire anti-îmbătrânire şi factor de protecţie 30 sau 50 şi cu un sistem de filtre DNA-GENES, care ajută la păstrarea proprietăţilor ADN-ului pielii. O veţi putea achiziţiona la preţul de 137,84 lei

Spray  pulverizant pentru corp cu factor de protecţie 30, rezistent la apă, la 128,33 lei.Citiţi şi

Izvorul vieţii

Habar n-am câți ani am

Cecil ar fi murit, oricum

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro