O variantă a decadenţei: masca şi ritualul la Zürich

4 November 2011

Căzuţi din splendoarea simplităţii, nemurirea promisă devine legendă, prezentul etern se estompează. Cu fiecare gând complicat, câţiva ani se adaugă vieţii, lumile îmbătrânesc, pedeapsa capătă nume de oraşe și obiecte.

Dimineţile îmi privesc chipul prea alb, aproape sfărâmat, într-o oglindă de limpezime veneţiană. Strat după strat, adaug cu grijă sentimentele. Iată crema translucidă a sincerităţii. Iată fardul roz al surâsului în care mecanismul genuin al afecţiunii s-a defectat. Iată pata roşie sângerând de-a pururi din vârful penelului către buza de jos, cea a pasiunii. Masca se compune implacabilă, pudra e ironia fină a cosmetizării. Mai bătrână decât lacul pe malul căruia cobor, voi mima un mers al tinereții, pulpa îmbrăcată în dres de mătase albă, flori artificiale în păr. Trec anume pe lângă ușile larg deschise de la Odeon Grand Café, ca un aer avangardist să mă atingă și să-mi strecoare în ochi o sclipire de inteligență.

Ne întâlnim și camera ne primește ca un glob tapetat cu aur, pe pereții căruia corpurile noastre se reflectă deformate elegant, continente distincte. Pe fereastră se zăresc cupole și turle, o lumină de apus ne aduce aminte că suntem prizonieri în crepuscul. Ca pe-un evantai desfac ritualurile, din care poți să alegi fără grabă: parfumatul bețișor indian ce-atinge punctele secrete ale dorinței bărbătești întreținute veșnic, medievala mătase neagră întunecând privirile femeii legate de patul cu baldachin, petalele și inelul din lemn de cireș ce slujesc delicatul orgasm japonez, iarba aspră și zumzetul indistinct al câmpului distilate într-o picătură de parfum.

La final, subjugați de ritualuri, pierduți în orașul decadenței, nici unul dintre noi nu va mai ști în ce limbă a pământului să spună sincer te iubesc.Citiţi şi

Părinți reglați emoțional, copii alfabetizați emoțional

Dragul meu soț, te rog, nu mă obliga să-ți spun “te iubesc” mai des decât aș fi în stare

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro