Oare chiar nimic nu durează veșnic?

3 April 2018

Duminică dimineață, ea își toarnă încet o ceașcă de cafea fierbinte, în timp ce contemplă pierdută în gânduri la o pată minusculă pe albul pur al peretelui. Zilele ei scurse după aceeași înnebunitoare rutină… între gătit, spălatul rufelor și curățenie. Uneori este lucrul în grădină sau tricotatul, rareori lectură în serile lungi, când îl aștepta până adormea cu capul pe carte.

Acum, privitul înapoi la propria viață devenea partea cea mai grea. Ea chiar a făcut tot ce se putea omenește posibil pentru a-l vedea pe el fericit. El, veșnicul nemulțumit, în primul rând de sine, a făcut totul pentru a o face mereu să plângă!

A căzut în genunchi în fața lui și l-a implorat să nu plece; acum un an când era așa de plictisit și spunea mereu că nu o mai suportă. Nu îi mai suportă mirosul, nu îi mai suportă vocea sau lacrimile. Avea pe atunci o aventură cu o tânără de la benzinărie și venea veșnic târziu. Dar fata s-a plictisit repede și a căutat pe altcineva cu mai mulți bani.

Acum, el era definitiv hotărât să o ia de la zero în altă parte și să îi spună ei un ultim „Adio!”.

femeie tristă

Femeia privea pe fereastră, cu ceașca în mână, dar repetitiv se întreba privind în urmă:

– Unde îți sunt acum, toți prietenii veseli ce mâncau și beau gratis la masa ta?

– Unde îți sunt rudele, ce te cunoșteau doar când voiau bani cu împrumut?

– Unde îți sunt cei trei copii, pe care i-ai crescut cu iubire până la epuizare, astăzi, acum, când el își face valiza sus, în dormitor, ca un copil care are o nouă jucărie, frenetic, nerăbdător, încrezător în noua lui soartă?

Crede că îi va fi atât de bine fără de tine, căsătoria asta și pereții grei ce îl apasă. Își strânge bucuros toate frânturile vieții lui banale, deșartele iluzii, speranțele cele goale. Toți îi spun că îl iubesc la firmă, dar, de fapt, nimeni nu îl suportă. Și colegii lui ar vrea ca el să facă un efort să se schimbe din egoistul avar în care s-a transformat în ultimii ani.

Asta se întâmplă, gândește ea, când o tânără de 18 ani devine, prea repede, femeie măritată. Și își mai toarnă încă o ceașcă de cafea, iar el își adună rapid de pe pereți fotografiile din tinerețe, când era sportiv și rebel, îndesându-le sub șosetele spălate de ea ieri .

Locurile rămân goale și sinistre pe pereții decorați cu tapet albastru de vară.

Astfel, plecarea lui lasă doar distanță dintre iubirea și strălucirea zilei în care au spus amândoi „Da” și această zi fără un cuvânt măcar.

Ea privește cu resemnare pereții reci și iar se întreabă obsesiv:

– Ăsta este căminul la care am trudit peste 30 de ani fără de vacanță?

– Oare chiar nimic nu durează veșnic?

– Până la urmă, fiecare doarme singur?

– Nu privi în urmă!

– Nu renunța!

– Toarnă-ți încă o ceașcă de cafea!

– Mâine va fi o zi superbă!

Guest post by Maria Gabriela Ionescu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce scriem pe Catchy?

Ești minunată, dar nu pentru mine!

Tot ceea ce ai de făcut este să ții lumina aprinsă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Valentina / 3 April 2018 19:31

  Mie mi se pare ca s-a injosit prea multi ani.Dupa 30 ani, dupa ce se duce consortul la prospaturi, se respecta si ea.Probabil, ar fi stat in continuare,daca nu apareau prospaturile la orizont.Pai fraza asta spune tot, din textul de mai sus; “El, veșnicul nemulțumit, în primul rând de sine, a făcut totul pentru a o face mereu să plângă!”A facut-o mereu sa planga si ea a stat ca toanta, in continuare, vreo 30 de ani,cred ca era sado-masochista.

  0
  0
  Reply
  • Gabriela Ionescu / 13 April 2018 18:24

   Când iubești din tot sufletul nu consideri nimic din ceea ce faci din dragoste pentru singurul om care contează pentru tine ca fiind o înjosire !
   Nicidecum !
   EA SE CĂSĂTORISE LA NUMAI 18 ANI ..

   0
   0
   Reply
 2. Gheorghiu Gabriela / 3 April 2018 19:25

  Mulțumiri Catchy pentru toate aceste minunate articole !!$ !

  0
  0
  Reply
 3. Gheorghiu Gabriela / 3 April 2018 19:20

  Mulțumiri Catchy ! Onorată să mă regăsesc aici !

  0
  0
  Reply
 4. Raluca / 3 April 2018 18:51

  Da,maine va fi o zi superba! Va fi superba pentru ca vei deschide ochii,privilegiu ce nu toti il au,va fi superba pentru ca esti femeie,iar femeile sunt puternice, chiar daca sufera si au dureri,ele au puterea de a se ridica si merge mai departe. Si va fi o zi superba pentru simplul motiv ca tu stii sa te pretuiesti si apreciezi,si nu vei lasa ca nimeni sa te injoseasca sau umileasca,iar tu nu te rogi de nimeni sa ramana langa tine,pentru ca ai demnitate si iti cunosti valoarea,si esti desteapta si stii ca iubirea nu se cerseste si nu se poate cu sila!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro