Parfumul – veşmântul nevăzut

11 September 2013

Mâna care se întinde după haină, consecutivă gândului premergător, poate fi una nervoasă ori nemulţumită, poate fi o mână care oftează ori cumpăneşte. Însă mâna care curge singură pe drumul parfumului arareori se nehotărăşte.

Se-ntâmplă să nu ştii sau să nu ştii prea bine cum anume să te îmbraci şi nici care ar fi accesoriile perfecte, dar parfumul pare că-şi cunoaşte singur drumul spre tine în orice moment dat.

Asta m-a făcut să cred, şi încă de multişoară vreme, că parfumul nu este un accesoriu, ci doar veşmântul nevăzut şi, în consecinţă, cel mai iubit. Acela care vorbeşte despre noi într-o limbă mai limpede şi mai cinstită decât oricare alta am putea deprinde vreodată.

Şi, într-o foarte, dar foarte bună zi, am întâlnit Amouage. O casă de parfumuri care aparţine familiei regale din Oman. Iubind eu poveştile, această întâlnire a fost o imersiune într-o lume şeherezadică, lume căreia îi fac încă de atunci o curte neîntreruptă. Şi care mă seduce cu aceeaşi patimă.

Seara de miercuri, 4 septembrie, a fost una în care ne-am întâlnit din nou, pentru lansarea celei mai noi fragranţe, Fate pe numele ei, în două versiuni: una pentru doamne, una pentru domni. Reprezentantul casei în România, Elysée, şi-a deschis un nou boutique pe Grand Avenue Marriott, relansând conceptul de parfumerie exclusivistă prin care şi-a câştigat notorietatea binemeritată. Noul slogan, Inspiring Senses, reprezintă perfect valoarea creaţiilor din portofoliu, iar simbolul The Golden Angel este expresia imagistică a conceptului de parfumerie de nişă.

Întorcându-mă la dragostea dintâi, cele două parfumuri Fate sunt încheierea unui capitol narativ pe care Amouage l-a oferit lectorilor olfactivi în ultimii ani, în care se regăsesc fragmente de identitate specifice celorlalte creaţii care alcătuiesc această poveste care alătură modernitatea Orientului opulent şi fascinant. O aromă sincretică şi extrem de provocatoare care te poate povesti mai bine chiar şi decât tine.Citiţi şi

Nu-i așa, mamă?

Excellence & savoir-faire français la TV5

CHANEL L’EAU sau paradoxurile femeii N° 5

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,457 views

Your tuppence

 1. Mireasa cheală – Featured, Yes or No | Catchy / 13 December 2013 8:54

  […] e cald și miroase a bărbat îndrăgostit. O lua de mână și-o trăgea spre el, să-i simtă parfumul de fată mare […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Ceai de merişor | Catchy / 23 November 2013 12:13

  […] o melodie și gândul ne zboară la cine ne-a recomandat-o. Ni se pare că simțim în aer parfumul cuiva drag și tresărim cu emoție. Cele mai puternice conexiuni se bazează pe repetiție. Când […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro