Pentru că, vedeți voi, fetelor, se poate!

7 February 2020

Continuarea de aici.

Adio, dragul meu! Adio, dragoste neîmpărtășită! Adio, frustrări și întrebări fără răspuns! M-am ales pe mine. Am ales să îmi fie și mie bine, să mă prețuiesc și să îmi ofer bucurie mie, încredere și șansa de mai bine.

Cu exceptia relațiilor în care unul dintre parteneri a fost abuzat, decizia de a încheia o relație este una grea. Când sunt implicați doi copii la mijloc, este și mai grea. Dar iată că după ani de chin, am avut curaj să fac acest pas. Și nu regret. Nu regret nici măcar că nu am făcut acest pas cu ani înainte, pentru că în acest fel le-am oferit copiilor timp să își vadă părinții împreună, iar eu am avut suficient timp să încerc tot, să încerc tot ce se putea pentru a face ca relația dintre noi să meargă. Dar, după cum ne arată prezentul am încercat în zadar. Acum mi-e bine, dragul meu fost. Mi-am găsit pacea, liniștea la care visam de atâția ani.

Și, dragul meu, există pe lumea asta destui bărbați care îmi dau târcoale, chiar dacă pentru tine eram invizibilă. Iar eu, eu iubesc. Și sunt iubită, exact așa cum îmi doream și puțin mai mult. Seara, când pun capul pe pernă, zâmbesc, sunt împacată cu mine și cu alegerile mele. Te-ai înșelat, dragul meu, când îmi spuneai că fluturii din stomac nu mai sunt pentru noi, ca și cum noi nu am fi meritat să mai simțim așa ceva. Îi simt și îmi place. Nu mă mai simt responsabilă pentru tine, pentru alinarea ta, pentru binele tău, pentru fericirea ta, pentru toate lipsurile tale. Lasând în urmă această repsonsabilitate, mă simt eliberată, ușoară, fericită. Totuși îți doresc să îți găsești liniștea pe care o simt eu acum. Îți doresc să îți găsești pe cineva care să îți ofere ceea ce eu nu am putut sau nu am știut.

În seara în care te-am lăsat în urmă, m-am dus la el. M-a așteptat cu brațele deschise. Și deși nu am apărut cu ruj roșu, lenjerie provocatoare și parfum discret, ci în pijama cu părul vâlvoi și fără urmă de machiaj, m-a dorit, așa cum tu nu ai făcut-o niciodată. M-a ascultat în timp ce mi-a turnat un martini cu suc de portocale (pentru că el știe ce îmi place) și mi-a dat sfaturi. Apoi, ca un cuplu cu vechime, ne-am pus la somn, îmbrățișați, așa cum tu nu ai făcut-o niciodată. Pentru că, vedeți voi, fetelor, se poate. Există viață după un divorț. Și după două. 😊

Trăiți și luptați pentru fericirea voastră! Nu vă mulțumiți cu puțin, pentru că meritați tot ce vă doriți și chiar mai mult. Nu suntem mamele bărbaților pe care îi avem în casă și nici nu e datoria noastră să îi creștem, să îi educăm. Da, le putem oferi sfaturi, indicații, dar e nevoie de bunăvoință din partea lor și implicare. Când nu dau dovadă de așa ceva, spuneți “adio” și mergeți mai departe.

O Evă

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Îndrăgostiți la 40 de ani

De ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro