Pentru copii

27 May 2011

Miercuri, 25 mai, organizaţiile britanice Hope and Homes for Children şi ARK (Absolute Return for Kids) au lansat unul dintre cele mai importante parteneriate româno-britanice în domeniul protecţiei copilului din România, în valoare de 12 milioane de euro. Astfel, HHC şi ARK vor preveni intrarea în sistem a 6.000 de copii, vor ajuta 800 de copii să părăsească instituţiile şi vor îmbunătăţi calitatea îngrijirii a 7.000 de copii aflaţi în grija statului.

Romania este ţara cu cea mai mare rată a abandonului din Europa. Din şase în şase ore, un bebeluş este abandonat în maternitate. 40 de mii de copii sunt lăsaţi în grija statului. Întrebarea este: cum îi ajutăm pe aceşti copii abandonaţi?

România şi-a luat angajamentul faţă de Uniunea Europeană de a închide toate instituţiile de tip vechi şi de a construi medii cât mai apropiate de o casă adevărată, în care copiii abandonaţi să se simtă ca într-o familie. Exact acesta este scopul parteneriatului râmâno-britanic proaspăt încheiat.

Lansarea parteneriatului a avut loc la reşedinţa Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Excelenţa Sa Martin Harris, şi s-a bucurat de prezenţa Prinţesei Marina Sturdza (Preşedinte Onorific Hope and Homes for Children). Au luat parte la eveniment numeroase  personalităţi politice şi vedete media care sunt alături de HHC & ARK în cauza copiilor abandonaţi din România: Amalia Enache, Oana Cuzino, Virgil Ianţu, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Zoli Toth, Dragoş Bucurenci, Paula Herlo, Cabral, Andreea Pătraşcu şi mulţi alţii.

Să fie într-un ceas (şi cu folos) bun!Citiţi şi

Jurnal de Arizona: Draga mea Menopauză

Nu cred așa ceva!

Stimate domn divorțat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro