Pentru copii

27 May 2011

Miercuri, 25 mai, organizaţiile britanice Hope and Homes for Children şi ARK (Absolute Return for Kids) au lansat unul dintre cele mai importante parteneriate româno-britanice în domeniul protecţiei copilului din România, în valoare de 12 milioane de euro. Astfel, HHC şi ARK vor preveni intrarea în sistem a 6.000 de copii, vor ajuta 800 de copii să părăsească instituţiile şi vor îmbunătăţi calitatea îngrijirii a 7.000 de copii aflaţi în grija statului.

Romania este ţara cu cea mai mare rată a abandonului din Europa. Din şase în şase ore, un bebeluş este abandonat în maternitate. 40 de mii de copii sunt lăsaţi în grija statului. Întrebarea este: cum îi ajutăm pe aceşti copii abandonaţi?

România şi-a luat angajamentul faţă de Uniunea Europeană de a închide toate instituţiile de tip vechi şi de a construi medii cât mai apropiate de o casă adevărată, în care copiii abandonaţi să se simtă ca într-o familie. Exact acesta este scopul parteneriatului râmâno-britanic proaspăt încheiat.

Lansarea parteneriatului a avut loc la reşedinţa Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Excelenţa Sa Martin Harris, şi s-a bucurat de prezenţa Prinţesei Marina Sturdza (Preşedinte Onorific Hope and Homes for Children). Au luat parte la eveniment numeroase  personalităţi politice şi vedete media care sunt alături de HHC & ARK în cauza copiilor abandonaţi din România: Amalia Enache, Oana Cuzino, Virgil Ianţu, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Zoli Toth, Dragoş Bucurenci, Paula Herlo, Cabral, Andreea Pătraşcu şi mulţi alţii.

Să fie într-un ceas (şi cu folos) bun!Citiţi şi

Începe școala. Ce începe de fapt?

Geanta

Copiii care bat muntele nu ajung vreodată supraponderali

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro