Pentru o viaţă total nefericită, exersaţi zilnic

13 February 2014

A spus de atâtea ori că tot ce doreşte este să fie fericit şi iubit încât, de la un moment dat, nu l-a mai crezut nimeni. Prin fiecare gest, fiecare gând arăta că, de fapt, face tot posibilul să nu fie nici fericit, nici iubit. Şi îi reuşea de minune. Era un adevărat artist. Să ajungi la nivelul ăsta cere creativitate şi devotament. Se pare că, atunci când unii trăiesc o viaţă normală, liniştită şi prosperă, apare dorinţa de a schimba lucrurile şi a te aduce în starea celui mai nenorocit om de pe planetă. Doar şi de bine ţi se mai acreşte uneori. O astfel de schimbare necesită însă multă imaginaţe, efort, chiar o viziune unde vrei să ajungi şi astfel viaţa poate căpăta un alt sens.

Cu toţii spunem, probabil, sau cel puţin visăm, să avem viaţa aia extraordinară, să ne bucurăm de ea, să o umplem cu experienţe memorabile, să iubim, să fim iubiţi cu pasiune, pe veci. Unii însă acţionează de parcă ar spune mereu vino nefericire în viaţa mea şi du-mă departe.

1-lonely-life

Aşadar, pentru cine vrea să meargă la sigur şi să trăiască o viaţă jalnică, am căutat şi am găsit câteva tehnici prin care, se spune, nu se poate da greş. Şi mai devreme sau mai târziu, acolo se ajunge. Fireşte că am exclus de aici căile cele mai evidente, cum ar fi să ucizi, să iei droguri ori să cazi în patima băutului, a jocului de noroc. Am descoperit strategii mai subtile, cele prin care nimeni nu se poate prinde că tu acţionezi conform unui plan bine pregătit. Fireşte, trebuie să continui să susţii că vrei să fii fericit, altfel lumea nu va lua în serios situaţia ta. Adevărata artă este să te comporţi în aşa fel încât să îţi faci viaţa de mizerie în timp ce pretinzi că eşti doar o victimă inocentă. Desigur, depinde mult şi cui spui asta, e bine să alegi dintre acei oameni de la care poţi vedea reacţii de compasiune.

Partea bună, în asemenea situaţii, este că distrugându-ţi propria viaţă o distrugi şi pe a celor din jur. Partenerul de viaţă te va părăsi într-un final, poate şi copiii se vor sătura de tine, iar prietenii vor începe să dispară unul câte unul, ceea ce, desigur, te va face să te simţi şi mai nenorocit. Dar nu uita de beneficiile pe care le ai. Când eşti nefericit, oamenii te compătimesc. Mai mult, unii chiar se pot simţi vinovaţi de starea în care eşti, ceea ce este un punct pentru tine. Ai puterea de a-i face pe oameni să se simtă vinovaţi. Cei care te iubesc vor fi atenţi cu tine ca să fie siguri că nu vor mai pune şi ei paie pe foc şi să te facă să fii şi mai nefericit.

Un alt avantaj de a trăi aşa este că atunci când nu mai ai speranţe în bine şi nu te mai aştepţi la nimic bun şi frumos, nu poţi avea nici dezamăgiri, nici deziluzii.  Numai ăsta de ar fi beneficiul unei vieţi nefericite şi tot merită să trăieşti aşa, nu?

Apoi, mai este un aspect care te face diferit. Oamenii nefericiţi lasă impresia că sunt mai înţelepţi, mai profunzi decât cei care pot să fie fericiţi şi care, în superficialitatea lor, nu sunt în stare să înţeleagă lucrurile esenţiale ale vieţii care e de fapt o deşărtăciune.

2-lonely-life

Tehnici de şlefuire a aptitudinilor pentru o viaţă profund nefericită

Avertisment: Lista poate fi extinsă, dar aplicarea constantă a trei, patru tehnici poate asigura rezultatul dorit.

Teme-te, teme-te mereu şi extrem de tare de pierderile economice. În vremuri economice grele, este firesc să mai apară astfel de gânduri şi temeri. Arta este însă să te laşi copleşit de griji, să te concentrezi doar asupra lor, să faci din ele prioritatea vieţii tale, chiar dacă riscul de a pierde totul este aproape inexistent. Astfel de temeri te vor face să continui să munceşti mereu la acelaşi serviciu pe care îl urăşti. Ceea ce este perfect pentru scopul urmărit.

Exersează: Aşază-te confortabil într-un fotoliu, închide ochii şi timp de 15 minute meditează la toate lucrurile pe care le poţi pierde: serviciu, casă, economii etc. Apoi imaginează-ţi cum este să trăieşti în adăposturi, ca un om al străzii.

Practică starea de plictiseală continuă. Trăieşte cu sentimentul că totul poate fi prevăzut, că în viaţă nu există nimic incitant, iar poveştile alea spuse de unii cât de imprevizibilă, frumoasă şi aventuroasă poate fi viaţa, sunt doar poveşti. Plânge-te cât se poate de mult de cât de plictisit eşti. Partea benefică este că vei deveni plictisitor într-un final. Lumea va începe să te evite. Nimeni nu mai vrea să te invite la o cafea; de fapt, nici măcar să te mai sune, darmite să te mai vadă. Pe măsură ce se întâmpla asta, vei începe să te simţi singur şi nefericit.

Exersează: Uită-te în fiecare zi la tot felul de show-uri stupide de la TV, citeşte tabloide care te vor lăsa rece. Evită arta şi cărţile.

Luptă-te. O bună metodă de a-ţi distruge o relaţie de dragoste. Din când în când, imprevizibil, începe să-i faci partenerului acuzaţii total nepotrivite. Totul trebuie să dureze cel puţin 15 minute şi e bine să se desfăşoare într-un loc public. În timpul acestui acces de furie, aşteptă-te ca partenerul tău să fie binevoitor, dar mai târziu, când sunteţi numai voi, îţi va spune că a fost surprins de reacţia ta şi că nu prea a înţeles ce ai vrut să-i spui. Nu te lăsa, arătă-te rănit pentru că partenerul tău încearcă să sugereze că ai avut un comportament nefiresc.

Exersează: Scrie mai multe texte extrem de neplăcute şi jignitoare pe care i le-ai putea trimite partenerului tău. Continuă să îmbunătăţeşti lista zi de zi.

Bănuieşte-i de rele intenţii. De la partenerul tău la prieteni, familie, colegi. Pe toţi îi poţi învinovăţi de rele intenţii.  Orice părere nevinovată foloseşte-o împotriva lor, dovedeşte-le că au vrut să te insulte şi să te umilească. Ideea este ca întotdeauna să te aştepţi de la ceilalţi la ce e mai rău.

Exersează: Scrie numele a cinci prieteni sau rude. În dreptul fiecăruia pune ceva ce ţi-a spus şi care îţi demonstrează că ei au contribuit la nefericirea ta.

3-lonely-life

Orice faci, să o faci doar pentru câştigul personal. Poate uneori ai fi tentat să ajuţi pe cineva, să contribui la un act de caritate sau să participi la o activitate în beneficiul unei comunităţi. Să nu faci asta. Să nu te laşi prins în capcana de a ajuta pe alţii fără să obţii un beneficiu important din asta.

Exersează: Gândeşte-te la câte lucruri ai făcut în trecut pentru alţii şi care nu ţi-au adus niciun folos. Gândeşte-te cum toţi din jurul tău încearcă doar să profite de tine. Acum pune pe o listă trei lucruri pe care ai putea să le faci şi care ar putea să te facă să apari ca o persoană altruistă în timp ce îţi vor aduce câştiguri pe plan personal, social sau profesional.

Evită recunoştinţa. Cum studiile arată că persoanele care îşi exprimă recunoştinţa sunt mai fericite decât cele care nu fac asta, fireşte că trebuie să eviţi în a-ţi arăta gratitudinea. Pentru ce ai face asta? La urma urmei, viaţa nu e decât suferinţă şi la capătul ei te aşteaptă moartea. Pentru ce ai fi recunoscător?

Exersează: Scrie lucrurile pentru care ai fi recunoscător. Apoi scrie de ce nu ai fi. Când te gândeşti la viitor, imaginează-ţi tot ce poate fi mai rău. Este important să te pregăteşti din timp pentru toate tragediile posibile.

Fii vigilent şi într-o stare de nelinişte permanentă. Optimismul nu poate duce decât la dezamăgiri. Aşa că, e bine să faci tot posibilul să crezi că viitorul nu aduce nimic bun.

Exersează: Caută pe google cam ce fel de dezastre naturale, de exemplu, pot afecta zona ta şi, în fiecare zi, cel puţin o oră, gândeşte-te la acestea. Asta înseamnă să atingi starea de neliniştea permanentă şi perfectă.

Învinovăţeşte-ţi părinţii. Pentru toate defectele, eşecurile, slăbiciunile tale. Este unul din cele mai bune lucruri pe care le poţi face. Dacă din întâmplare ai şi nişte calităţi, fireşte că ei nu au avut vreo contribuţie la astea. Ar fi bine să extinzi seria de învinuiri şi la alte persoane din trecutul tău. O sugestie: foştii iubiţi, fostele iubite. Oricum, posibilităţile sunt nelimitate. A-i învinovăţi pe alţii este un punct esenţial în a avea o viaţă nefericită, aşa că, nu-l trece cu vederea.

Exersează: Sună-ţi părinţii şi spune-le de un lucru de care îţi aminteşti din copilărie şi fii sigur că vor înţelege că din cauza lor eşti acum deprimat, singur, trist.

Nu te bucura de nimic. O mâncare gustoasă, un vin bun, o muzică, hei, astea sunt doar pentru superficiali. Nu pentru tine. Dacă din greşeală te trezeşti că te bucuri la auzul unei muzici, încearcă să-ţi revii cât mai repede: oricum, este ceva trecător şi nu are de-a face cu profunzimea unei vieţi total lipsite de orice bucurie.

Exersează: O dată pe săptămână, angajează-tă într-o activitate care se presupune a fi plăcută, însă în timp ce faci asta gândeşte-te cât de în zadar este totul. Totul.

Glorifică sau defăimează trecutul. Slăvind trecutul te va convinge ce viaţă bună, frumoasă, norocoasă ai avut şi unde ai ajuns acum. Şi să-l dispreţuieşti este la fel. Concentrează-te asupra lucrurilor urâte, dificile, amintirilor care nu îţi fac plăcere. În acest mod, indiferent cum arată prezentul, ştii sigur că nu vei fi fericit.

Exersează: Întocmeşte lista cu cele mai amare amintiri şi cât de des poţi citeşte şi reciteşte lista. Povesteşte cu amărăciune şi altora ce viaţa minunată ai avut cândva.

Găseşte un partener pe care să-l ajuţi să se îndrepte. Asigură-te că te îndrăgosteşti de cineva cu un defect major, poate să fie alcoolic, cartofor ori vreun sociopat. Apoi pune-ţi în minte că trebuie să-l ajuţi să se îndrepte, indiferent dacă persoana respectivă vrea sau nu asta.

Exersează: Este simplu să găseşti o astfel de persoană, trebuie doar să dai o căutare pe un site care îţi promite că poţi să-ţi găseşti sufletul pereche. Vei vedea că opţiunile sunt numeroase.

Fii critic. Oricând, cu orice ocazie. Nu ezita să spui “Aşa te-ai găsit să te îmbraci azi” sau “De ce ai zâmbit acum, ştii că nu îmi place să faci asta”… Oh, sunt atâtea lucruri de genul ăsta pe care le poţi spune celorlalţi.

Exersează: Pregăteşte o listă cu 20 de lucruri care nu îţi plac. Ori de câte ori ai ocazia într-o conversaţie, vorbeşte despre ele. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, e bine să alegi lucrurile cărora de fapt nu le-ai acordat niciodată atenţie şi nu te-ai sinchisit vreodată de ele să îţi placă.

Acestea sunt recomandările găsite de noi care, devenite deprinderi, se spune că pot avea rezultate bune. Dacă aveţi şi alte sugestii pentru o viaţă complet nefericită, nu le ţineţi doar pentru voi. Poate unii chiar au nevoie de ele. 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. alexandra / 6 February 2015 17:48

  Asta sunt eu, ma regasesc in fiecare descriere… dar oricat as vrea nu pot schimba, cand stai cu un individ timp de 12 ani numai in tacere, ajungi asa.

  0
  0
  Reply
  • Oana / 4 May 2015 14:19

   Alexandra, eu zic ca tocmai ai marit lista cu inca o “recomandare”: “Spune-ti ca oricat ai vrea nu mai poti schimba nimic la tine/viata ta”

   0
   0
   Reply
 2. Mirela Baron / 13 February 2014 11:22

  Ignora consecvent maldarul de Note de Plata ! Ascunde-Le Printre dosare de contabilitate care sa-ti dea Efemera iluzie ca ele Pot fi facute sa dispara . 🙂 Cu siguranta apare o scrisiare recomandata care sa-ti zdruncine Ficatii so care sa-ti demonstreze in ce amaraciune te zbati 🙂
  O mica sugestie

  0
  0
  Reply
 3. george p / 13 February 2014 11:09

  Este primul articol pe il citesc de pe acest blog, tocmai am aterizat aici. Imi place, i-ai descifrat pe nefericiti cu o acuratete incredibila.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro