Pierderea masculinității

8 November 2019

Da, e adevărat că voi, bărbații, aruncați cu vorbe goale despre femei, spunând că ori suntem prea machiate, prea despuiate, prea degajate (am auzit-o și pe asta), niște ființe de neînțeles cu fel și fel de stări neanticipate… dar v-ați pus vreodată întrebarea ce credem noi, femeile, despre voi?

Și pe noi ne deranjează pantalonii cu turul la genunchi, clipurile cu make-up artiști bărbați care nu mai știu pe ce cosmetice să arunce banii, dar nu ar face nimic pentru vreo femeie. Se pierd bărbații adevărați pe zi ce trece și știu asta de la bărbații ale căror vremuri au trecut și încă emană masculinitatea specifică, manierele și respectul de care dau dovadă față de sexul frumos.

Am avut ocazia să zăresc o adevărată armonie a acestor aspecte într-o zi obișnuită și monotonă… așteptând autobuzul pentru a merge acasă. După 10 minute de răbdare și observat zeci de tipuri de șoferi care își vedeau de treaba lor, lucru foarte interesant datorită diversității atât de pronunțate, venirea autobuzului este vestită printr-o largă varietate de pensionari care mai de care mai încărcați cu bagaje gata să își dea drepturile pe față dacă cumva ai vreo problemă cu faptul că ei se plimbă non-stop cu cardurile pentru transport gratuit :)))… zăresc un domn (subliniez DOMN) rămas în urmă, la fel ca și mine, acordând prioritate doamnelor în vârstă, ba chiar urcându-le sacoșile grele.

Din instinct am reacționat, având o vârstă mult mai fragedă decât a domnului, dându-i prioritate (sau cel puțin încercând:))) acesta zâmbindu-mi larg spunând “-Vă rog frumos, nu se poate!”. Unde să te mai uiți când ți se face drag și dor de ei? I-am zâmbit și eu mulțumindu-i pentru caracterul neschimbat de care am nevoie în bărbații de astăzi.

Neavând loc pe scaun, el a preferat să lase un elev să se odihnească, fiind răsplătit pentru fapta lui de o doamnă de-o seamă cu dânsul (adică știa regulile pe care le respecta domnul) rugând elevul așa: “-Copile, fă loc domnului să stea jos, nu l-ai văzut?”. Zis și făcut. Am rămas plăcut impresionată și marcată.

Sper să luați aminte și voi.

Grijă mare la ales bărbații! 🙂

Citiți și Îmi plac bărbații care…

Guest post by Crina Negoiță

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Am învățat că iubirea…

Cangrena în plic

”Mișcă-te, fă, și taci!”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro