Poate e domnul Dragneanu interesat?

27 February 2017

The Global Challenges Foundation, fondată de miliardarul suedez de origine maghiară László Szombatfalvy, a lansat o competiţie internaţională în căutarea unui sistem mai bun de guvernare a lumii decât actualele sisteme în prag de colaps. Într-un context politic mondial atât de tulbure, iniţiativa pare un strigăt deznădăjduit de ajutor. Szombatfalvy însuşi afirmă că prezentul are nevoie de un mod de gândire diferit, adaptat schimbărilor mondiale atât de dramatice, întrucât sistemele care încă mai funcţionează azi (inclusiv Naţiunile Unite, dar nu numai) sunt depăşite, acestea fiind gândite după al doilea război mondial.

social-networks-912808_1920

Sub denumirea „The Global Challenges Prize 2017: A New Shape”, oricine (persoană fizică sau juridică, grupuri, asociaţii etc) este invitat să prezinte în cadrul competiţiei un model alternativ de guvernare internaţională, fie prin amendarea celui prezent, fie prin propunerea unor soluţii cu totul noi capabile să răspundă la nevoiele globale actuale ale omenirii (creşterea demografică, schimbările climatice, sărăcia extremă etc).

Data limită a prezentării propunerilor este 24 mai 2017. Ulterior, o comisie alcătuită din experţi şi personalităţi cunoscute va analiza propunerile în funcţie de criteriile deja făcute publice, urmând ca 5 milioane de dolari să fie împărţiţi între propunerile din lista scurtă, în timp ce fundaţia îşi ia angajamentul să sprijine implementarea ideilor câştigătoare.

Întrebarea din titlu e, cum bine ați înțeles, la supărare. Pentru că cinci milioane de dolari sunt bani care se fac cât ai clipi, dintr-o semnătură. La ce bun să vrei să schimbi un astfel de sistem?Citiţi şi

„Ținem creativitatea aprinsă”

Fusese prietena mea cea mai bună timp de șapte ani

Cele mai bune filme pentru tineri rulează în premieră la KINOdiseea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro