Premii la Festivalul de la Sarajevo pentru thriller-ul românesc „Câini”

21 August 2016

Filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a câștigat două premii la Festivalul de la Sarajevo: Mențiunea Specială a Juriului şi trofeul Heart of Sarajevo acordat celui mai bun actor, Gheorghe Visu. Din 23 septembrie, Câini intră pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

Poster oficial_CAINI

Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă – dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător. Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului –  în 2014, în programul Cinelink în Sarajevo, producătoarea Marcela Ursu şi cu mine i-am cunoscut pe producătorii francezi fără de care „Câini” nu ştiu dacă ar fi fost posibil”, a declarat Bogdan Mirică.

Gheorghe Visu_Caini_credit foto Iulia Weiss

Lui Gheorghe Visu i se alătură Vlad Ivanov, Dragoș Bucur, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Constantin Cojocaru.

O combinație de thriller, film noir și western modern, cum l-au descris criticii, Câini a mai obţinut deja Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016. În faza de proiect, Câini a câștigat Premiul ARTE International Relations în cadrul CineLink, la Sarajevo 2013.

Gheorghe Visu_Caini_photo credit Iulia Weiss

Mai multe detalii pe Pagina de Facebook a filmului.Citiţi şi

Înapoi în anii nopților magice

Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)

Deparazitarea câinilor: Ghid complet pentru sănătatea patrupedului tău

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro