S-a mai ascuns o femeie

3 July 2014

Mihaela VanceaMama nu se machiază. Bunica nu se machiază.

O vecină se închide în cameră și pictează, alta lucrează la cofetărie și copiii ei primesc mereu prăjituri.

O vecină e instalator, i-a reparat alteia, care lucrează la o bancă, chiuveta.

O vecină e șomeră. Alta e pensionară. Și acum stau la ceai.

Fiecare femeie e o altă Ea. Și fiecare Ea transmite vibrații diferite ale feminității. Uneori, ele-și mai uită puterea și se pierd în căutarea unui portret universal al lor, propus de alții.

“Lor le-a trecut vremea și norocoase sunt că au fost iubite și așa” răzbi gândul trist al celei care azi nu știe ce nuanțe trebuie să poarte chipul ei.

Ea citește o revistă, un blog, urmărește o emisiune și învață repede că primăvara se poartă culorile vesele. Odată învățată lecția despre feminitate, rămân cele două opțiuni: natural versus artificial – unde artificialul ar aduce-o la imaginea de păpușă atât de promovată azi.

Se așază în fața oglinzii și începe cu grijă să-și hidrateze mâinile cu crema “minune” fără de care n-ar putea vreodată să iasă din apartament. Departe de ea gândul de a se afișa prin oraș cu vreun deget insuficient hidratat care ar alunga-o, inevitabil, din societate. Oricum, trebuie îngrijite, căci mâinile femeii sunt pentru a ține mereu obiecte delicate. Creme, parfumuri, haine din cașmir împletit cu fire de aur.

beauty

Femeia anului 2014 e senzuală prin machiaj, haine, parfumuri. Ea e veșnica copiluța cu părul prins în codițe, dar cu buzele roșii care cheamă, care oferă certitudinea depășirii anumitor pudori. Fetița de altădată cu coatele zgâriate de la cine știe ce căzătură, cu gura murdară de gem sau de ciocolată, e femeia de azi, care le împărtășește celorlalte minunata formulă chimică a feminității. Doar prin îmbinarea de creme, șampoane, machiaje și haine, Ea devine femeie. Devine frumoasă. Doar așa va ajunge la feminitatea universală, la idealul feminin care încropește toate chipurile și trupurile femeilor într-unul singur. Rezultatul formulei e cel al reducției corporale, dar al amplificării accesoriilor – fie ele capabile să devină parte integrantă a trupului fragmentat (creme, parfumuri), fie asamblabile, cu rol în completarea ținutei.

În fața oglinzii, ea își pudrează fața. A găsit în revista din sertar drumul spre frumusețe. Se ridică mândră. Parcă seamănă cu cele din poze. E mai aproape acum de idealul feminin al trupurilor frânte, promovate de media, al fețelor forțat fericite, al formelor uniform bronzate și al degetelor duios rezemate de buze.

S-a mai ascuns o femeie.Citiţi şi

Sunt o bancă de amintiri olfactive

Târgul Made in RO online – 30 de afaceri creative românești

BestSecret este în sfârșit în România: peste 3000 de mărci cu reduceri de până la – 80%

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Vasile Andreica / 3 July 2014 19:33

  Femeia sexy e naturala si deschisa, increzatoare, fara tencuiala.

  Valabil si pentru barbati – a se inlocui “tencuiala” cu aroganta.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro