Să fie doar de bucurie!

Catchy

20 December 2013

Şi lacrimile prind formă după poveştile pe care le poartă. Nu, nu sunt toate la fel, cum ne sau cum nu ne imaginam noi. Lacrimile de bucurie sunt total diferite faţă de cele pe care le plângem când curăţăm o ceapă. Asta am aflat de la artistul fotograf Rose-Lynn Fisher care a realizat proiectul “Topologia lacrimilor” unde sunt analizate microscopic lacrimile provocate de cele mai variate stări, de la durere, nemulţumire, veselie, despărţire, la singurătate ori revedere.

Ea a povestit că a început această aventură a lacrimilor după o etapă grea din viaţa ei:  M-am întrebat dacă lacrimile mele de durere arată diferit faţă de lacrimile de bucurie și m-am gândit atunci să examinez asta.

Iată cum arată harta lacrimilor ce prind contururi diferite, ca nişte vederi aeriene, în funcţie de emoţia, momentul care le face să apară pe chipurile noastre.

Lacrimile de reîntâlnire cu cineva drag

Aşa arată lacrimile provocate de durere

Cât de frumos arată cele de bucurie! 

Of… ceapa asta!

Emoţia unui nou început

“Lacrimile reprezintă limbajul nostru primordial în momente extreme, bucurie sau necaz, victorie ori eşec. Tăcute și spontane, lacrimile ne eliberează: dându-le frâu liber, ne eliberăm. Este ca și cum fiecare dintre lacrimile noastre poartă cu sine un microcosmos al experienței umane colective, la fel ca picătura unui ocean.”, spune Rose-Lynn Fisher.

Să ne curgă lacrimile, însă doar de bucurie!Citiţi şi

În spatele unei femei supărate stă un bărbat care habar nu are cu ce a greşit.

ANUNȚ: Caut timp

„Ți-a venit taxiul, nu vreau să te mai văd.”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,821 views

Your tuppence

 1. Plângi! – Talk Tabu | Catchy / 27 February 2014 9:11

  […] răzvrătire, de singurătate, de gelozie, de Dumnezeire, de traumă, de dezamăgire, de bucurie, lacrimile ne întovărăşesc toată viaţa. Uneori ele sunt “supapa” de care avem nevoie pentru […]

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro