Șah (de lux) la Regină!

12 December 2012

În 1977, compania Geoffrey Parker, care creează piese de lux pentru pasionaţii de jocuri de strategie, a dorit să marcheze împlinirea a 25 de ani de la urcarea Reginei Elisabeta a Marii Britanii pe tron printr-o versiune deosebită a unuia dintre seturile sale, iar anul acesta, s-a hotărât să producă replici ale acestui set şi să le vândă pentru sume pornind de la 77.880$. Piesele pot fi personalizate în funcţie de dorinţele cumpărătorului, care poate alege ca material argintul masiv, argintul placat cu aur şi aurul integral, toate cu inserţii de piele naturală.

Designul setului a fost gândit încă din anii ‘60, iar creatorii săi spun despre acesta că nu a fost menit să concureze modelul Staunton, cel impus ca format internaţional de bază încă din 1849, ci să îl onoreze. A durat mai bine de doi ani ca modelul Geoffrey Parker să fie finalizat şi să primească acordul Federaţiei de Şah a Statelor Unite, cea mai puternică organizaţie din domeniu la vremea aceea. Iar setul produs special în 1977, în două exemplare, pentru Jubileul de Argint al Reginei, a reprezentat vârful de lance al colecţiei, fiind creat atunci din argint placat cu aur de 18 carate şi purtând inscripţia Silver Jubilee. Creatorii lui au reuşit chiar să intre în legătură cu posesorul unuia dintre cele două seturi originale, care ar urma să îl vândă, cel mai probabil în cadrul unei licitaţii.

După ce am citit despre setul Parker și am văzut cât costă, am fost curioasă să aflu care a fost cel mai scump set de piese de şah produs până acum şi am ajuns aici. Pentru aşa o bijuterie ai lupta şi mai abitir să îi iei toate piesele adversarului… Se pare că producătorii fac şi replici de vreo 20.000 de lire sterline, aşa, pentru toate buzunarele. 🙂Citiţi şi

Album de familie româno-britanic

Elisabeta, prințesa ciudată

Concertul Regal Caritabil

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro