Sakineh Mohammadi Ashtiani, condamnată la moarte pentru adulter

3 November 2010

Sakineh Mohammadi Ashtiani s-a născut în Iran în 1967 şi are doi copii. Ea a devenit cunoscută în lume datorită procesului în care este implicată. Femeia a fost condamnată pentru adulter la moarte prin lapidare încă din 2007, însă sentinţa s-a tot amânat din cauza extraordinarului impact pe care l-a avut această poveste la publicul din lumea întreagă.

Copiii lui Sakineh Mohammadi Ashtiani au pornit o campanie internaţională de sensibilizare a autorităţilor, fără rezultate concrete până în acest moment.

Toată această publicitate a dus la numeroase dispute între guvernul Iranian şi alte ţări. Omorârea prin lovirea cu pietre este specifică Iranului, iar procesul nu este unic, numeroase femei din această parte a lumii trăind zilnic în tortură şi sub ameninţarea morţii. Potrivit codului penal, pietrele care se aruncă asupra nefericitei trebuie să fie atât de mari încât să provoace durere, dar să nu o omoare din prima.

O grupare pentru apărarea drepturilor omului a anunţat că Sakineh Mohammadi Ashtiani nu va mai fi omorâtă prin lapidare, însă va fi spânzurată astăzi, această sentinţă făcând parte din dosarul în care iranianca este acuzată de plănuirea omorârii soţului ei.

Statele Unite au cerut expres Iranului să nu o omoare pe femeie, Brazilia i-a promis azil politic, iar Germania depune eforturi pentru a-şi elibera şi repatria doi jurnalişti reţinuţi în timp ce realizau un interviu cu fiul lui Sakineh Mohammadi Ashtiani.

Sentinţa a fost dezbătută pe larg de numeroase personalităţi politice şi religioase care încearcă să intervină în acest proces. Până la această ora nu se cunosc detalii cu privire la execuţia prin spânzurare programată pentru astăzi.Citiţi şi

Căci viața continuă

Cine sunt anorecticele, femeile care refuză să mănânce

Vălul pictat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mierea Naturala / 5 November 2010 23:13

  NIMENI..
  nici macar Allah nu poate interveni intr-o situatie , ce tine de religia si stilul de viata a unei comunitati.

  Reply
 2. Mirela Baron / 4 November 2010 16:19

  E inadmisibil ca in zilele noastre, sa mai toleram acte de barbarie indiferent de contextul in care se desfasoara acestea.In mod normal ar fi fost de ajuns exemplul dat de un om acum 2010 ani, recunoscut ca profet si exemplu spiritual de catre toate religiile lumii.

  Reply
 3. krystyana84 / 3 November 2010 18:20

  Nici macar un animal nu merita o astfel de pedeapsa; au niste obiceiuri greu de inteles de catre alte culturi

  Reply
 4. Ioana Budeanu
  Ioana Budeanu / 3 November 2010 15:57

  Consideri condamnarea la moarte – o solutie? Indiferent despre ce ar fi vorba…

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro