Sanna Marin, 34, cel mai tânăr prim-ministru din istoria Finlandei

10 December 2019

După toate statisticile, ca țară, Finlanda este înfloritoare. Sănătatea mediului? Prima țară din lume. Fericirea locuitorilor? Prima țară din lume. Ce ar putea explica succesul acestei națiuni nordice într-un context politic global atât de complicat? Femeile care conduc jocul!

Luni, 9 decembrie, social-democrata Sanna Mirella Marin (e pagina ei de FB) are 34 de ani, ministru al transporturilor în guvernul finlandez, va fi, de săptămâna viitoare, cel mai tânăr prim-ministru din istoria ţării. Mai trebuie să știți că, de șase luni, la putere, se află o coaliție de partide, toate conduse de femei! 🙂

foto: Velda Parkkinen / Putere

Cu Marin aleasă în fruntea guvernului din partea social-democraților, toate cele cinci partide politice majore din Finlanda au femei la cârmă:
– Partidul de Centru este condus de Katri Kulmani (32 de ani),
– Liga Verde este formaţiunea ministrului de Interne Maria Ohisalo (34 de ani),
– Alianţa de Stânga, partid condus de Li Andersson (32 de ani)
– Partidul Suedez al Poporului, condus de Anna Maria Henriksson (55 de ani).

Dar cine este Sanna Mirella Marin

Sanna, la 34 de ani, are o carieră politică în spate. Vicepreședinte al Partidului Social-Democrat din 2014, a fost aleasă în Parlament în 2015 și realeasă cu mai multe voturi chiar în 2019. Din iunie acest an, a fost numită ministru al transporturilor și comunicațiilor.

Sanna Mirella Marin a crescut într-o familie gay. A fost crescută o perioadă de o mamă singură, care ulterior a intrat în relație cu o femeie. Nu cunoaște familia tatălui ei biologic. Viitorul premier al Finlandei a povestit că nu i-a fost ușor, că a suferit lipsuri materiale și că adesea a fost stigmatizată de societate pentru că provenea dintr-o astfel de familie. Dar spune că mama sa i-a dat mereu încredere că poate să realizeze tot ce-și pune în cap. (Astea sunt Mamele adevărate! :))

Sanna Marin are un băiețel cu Markus Räikkönen, partenerul ei de câțiva ani buni.

Mult succes, Sanna! Ne place de tine, ești catchy! 🙂Citiţi şi

“Ne-am întâlnit pentru că suntem prim-miniștri și nu pentru că suntem femei.”

S-a votat: Grecia va avea președinte femeie (acum sunt 15 femei la cârmă în toată lumea)

Când femeile câștigă, și bărbații câștigă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro