Șase filme festive (și cu iubire, și cu râs) plus încă unul, bonus

26 December 2022

O listă cu câteva filme festive (și cu iubire, și cu râs) recomandate de echipa Concentrat (cei care au trimis până acum newsletterul Decât o Revistă, acesta fiind penultimul, pentru că revista își va înceta activitatea, din păcate. sigur ne va fi DOR de toți jurnaliștii dedicați care au făcut o treabă excelentă împreună cu fondatorul Cristian Lupșa) și pe care le găsiți pe Netflix.

🎄 Christmas with You. Un star pop are un blocaj în carieră și piesa nouă pe care ar trebui să o scoată de Crăciun nu-i iese. Ia o pauză și merge să viziteze o fană, dar rămâne înzăpezită acolo și descoperă o familie care o primește cu căldură, iubire și soluția la dilema muzicală. Dacă te întrebai ce mai face Freddie Prinze Jr., Christmas with You e răspunsul.

🎄 Falling for Christmas. Tot la capitolul comeback-uri, filmul ăsta ne-o aduce din nou pe Lindsay Lohan pe ecran. E moștenitoarea unui imperiu hotelier, dar după un accident de schi rămâne cu amnezie și trăiește câteva zile alături de proprietarului unui bead & breakfast, de la care învață ce înseamnă cu adevărat ospitalitatea de sărbători și viața într-o comunitate care se ajută reciproc.

🎄 A Bad Moms Christmas. Aici dăm de o comedie romantică tipică, fix genul de film pe care te aștepți să îl vezi atunci când printre actrițele principale se numără Mila Kunis. Trei mame din Chicago s-au săturat ca în fiecare an Crăciunul să fie doar un mare bulgăre de stres, așa că, la fel ca Iohannis cu țara, ele și-au luat Crăciunul înapoi: nu se mai zbat să organizeze o cină impecabilă cu familia, beau în mijlocul zilei și, în principiu, fac orice vor. Asta, inevitabil, duce la conflicte. Uită-te dacă vrei o călătorie lină, fără surprize prea mari.

🎄 A Castle for Christmas. N-o să mint, o parte foarte mare a motivului pentru care recomand filmul ăsta sunt peisajele absolut superbe din Scoția. Adaugă aici un castel divin, zăpadă, o scriitoare americană care se îndrăgostește de ducele local (evident, un om mai bun decât pare la început) și ai pachetul perfect pentru un film de Crăciun.

🎄 Let It Snow. O furtună de zăpadă lovește un orășel din SUA și transformă totul într-un peisaj pe care ți l-ai imagina transpus pe o vedere de Crăciun. Cu acest background intrăm în lumea adolescenților din Laurel, Illinois, fiecare cu dramele lui, și toate drumurile par să ducă spre petrecerea de Crăciun de la restaurantul local de waffles. Recomand pentru niște personaje mai realiste decât te-ai aștepta de la un film cu adolescenți și destul de multe faze amuzante.

🎄 The Holiday Calendar. Abby e o fotografă căreia i-a fost mereu frică să dedice mai mult timp proiectelor personale. De Crăciun moștenește un calendar de advent care în fiecare zi pare că prezice viitorul, în timp ce fotografia o ajută să se reconecteze cu prieteni vechi și să-și facă unii noi. De văzut mai ales dacă ești fan The Vampire Diaries și vrei s-o vezi pe Bonnie (actrița Kat Graham) fericită.

🎄 Angel of Christmas (extra de pe Amazon). O ziaristă la început de drum scrie despre o moștenire de familie: un ornament de brad care te ajută să-ți găsești marea iubire. Oare chiar funcționează? Un film în care magia Crăciunului este mai reală decât în altele și care ne-a dus într-o spirală de căutare: de ce sunt atâtea filme cu personaje principale scriitori, jurnaliști etc.?

N-am găsit un răspuns clar, dar am aflat că scenarista de la A Christmas Prince (celebra serie de pe Netflix filmată la Peleș, tot cu o jurnalistă ca personaj principal) a fost corespondentă de război în Bosnia.

Bonus: Dacă anul ăsta alegi un Christmas classic, poți revedea Love Actually.Citiţi şi

Dacă aș avea trei vieți

Cadoul care spune “te cunosc ca pe mine”

Destinul nefericit al multor oameni este rezultatul alegerilor lor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro