Scrisoare de la fostu’

Ștefania Sidor

17 September 2015

STEFANIA SIDORȚin strâns în mâini sticla de vin roșu, îi scot dopul de plută și îmi torn licoarea într-un pahar cu picior lung, în timp ce trag cu ochiul la sticla de Jack din bar. În condițiile acestea ar merge mai bine să mă alcoolizez puternic cu-n whisky sec! Dublu! Merg zilnic la serviciu, mă ocup de câte un dosar nou sau vechi, ies cu băieții la cafenele atât de des, cât știu că te enervează pe tine și ne amuzăm pe diverse teme, dive, amintiri; în week-end trec pe la cluburi și-aduc acasă, spre dimineață, câte o căprioară, o f*t , mă trezesc, inclusiv din beție, și o trimit acasă la ea. Nu o conduc, nu te încrunta, știi că-s porc! Deci, după cum spuneam, fac ce fac și ceva din minte nu vrea să-mi iasă. De ce mama dracului?! mă-ntreb în timp ce-mi mai torn un pahar de vin…

Chipul luminos, cald, cu pomeți de păpușă ucraineană și ochi mari, de căprioară, în culoarea pădurii, zâmbetul ghiduș, cu buza de jos „defectă” din copilărie, picioare lungi și sâni proeminenți… mai sunt femei frumoase! – îmi zic. Și totuși, de ce îmi stai în creieri și-n jumătatea asta de ini… nu, n-o pot scrie! Sunt bărbat și am orgoliu, care trebuie să fie mai puternic decât al tău! Tu și-al tău orgoliu care mi-ați cerut să nu te mai caut vreodată, jurându-mi că vei face la fel… Chiar, cât mai rezişti?!?

Fizic, ești bună, da… și-ncă ce bună… dar, dincolo de asta, ai reușit performanța ca-n atâția ani să nu mă plictisești! Am ascultat și am sorbit discuțiile cu tine, ai avut puncte de vedere, uneori ne-am contrazis, alteori ți-am zâmbit aprobator și astfel mi-ai înmuiat creierul și mi-ai întărit penisul, de absolut fiecare dată când ne-am văzut! Hmm… ești malefică! Dar ai ceva în tine… ceva din bunătatea unei mame sau nu știu cum să numesc ”ceva-ul” ăla… te-am testat, băut fiind. Iarăși te-ncrunți și știi ce-mi vine să-ți fac când te văd astfel… Doar citește și profită! Cunoaște-mă tot și fă-mă al tău! De tot. Lasă-ți mâinile să-mi mângâie ceafa, așa cum o făceai când eram băut și mă dezbrăcai de jeanşi, de parcă eu nu eram în stare, și-mi sărutai ochii până adormeam. Ce bine mi-ar prinde acum să mă scarpini pe spate cu unghiile tale mici și naturale… bombonelele, nu cele de vrăjitoare pe care le văd dimineața pe penis, după o noapte la club. Iarăși am fost porc, dar tu mă iubești, așa porc cum sunt! Cred.

Sună… îîhhh, știu, dar mie chiar mi-e dor să-mi scoți coșuri și să mă strângi în brațe când îți întorc spatele, iar când îmi amintesc cât de multă răbdare ai avut mereu cu mine, așteptând să mă întorc la tine iar și iar… acum înțeleg de ce ai început să locuiești în mine. Al naibii de ciudat sentiment că nu voi mai încasa chirie, dar vreau să te muți cu totul! Acum sunt pregătit să te vreau! Am copilărit, am trăit, mi-am făcut amintiri, am vânat, am cucerit, am sedus și am părăsit. Am devenit bărbatul pe care-l așteptai! Alege-mă!

femeie

Mie nu mi-ai gătit, deși m-ai văzut mâncând… Apropos, m-ai putea îndura așa? Știu, știu că ai vrea să mă vezi nervos la culme, fiindcă așa știi tu, din bătrâni, că-ți poți alege bărbatul, dar nu-ți mai fie teamă! Trăiește-ți sentimentele! Fă-o cu mine! Vreau să fiu în locul lui! Vreau eu să-ți aduc flori! Vreau eu să-ți sărut mâinile! Și să-ți plesnesc o palmă peste fund, chiar în văzul tuturor. Ai să mă scuzi, iarăși, știi că-s por… bărbat!  Mă mai gândeam acum că nici nu mi-ai călcat vreodată o cămașă, însă ceva-mi spune că te-ai pricepe și la asta. Nu, nu te provoc, ai pierde oricum… 🙂

Și-acum e timpul să știi ce regret. De fapt, eu sunt bărbatul care a îmbinat mereu, până la perfecțiune, după mine, studiul cu distracția, serviciul cu aventura, trăind viața fără regrete, însă nu-mi iert faptul că la mine-n brațe ai lăcrimat… Ai plâns cu noduri în gât și suspine! Pentru asta mă urăsc! Nu din cauza mea s-a întâmplat, știu, dar nu trebuia să permit să te văd… slabă. Atunci mai tare am început să simt cât de mic și de incapabil mă găsesc… incapabil de-a fi lângă o forță de femeie, precum ești tu. Aveai nevoie de ajutorul, sprijinul și umerii unui bărbat, iar eram un băiat ce deborda de-o doză, mai mult sau mai puțin importantă, de ironie elegant educată.

Acum mă urăști. Când, de fapt, mă iubești… Și, după cele citite, ți-o vei lua în cap. Dar să știi că eu nu mă gândesc la tine! Chiar deloc! Și asta fără eforturi! Se-ntâmplă nu des, ci doar când nu ești lângă mine… adică zilnic… adică atât de des, cât n-aș fi calculat eu cu toate fracțiile și radicalii ori înmulțirile lumii…

Îți torn și ție un pahar? Mulți ani! Nouă.

Pe Ştefania o găsiţi şi aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cum să te măriți cu gândul la divorț?

25 de ani nu ne-au fost de ajuns să învățăm să fim fericiți

Eu, când sunt excitat, sunt prost

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
71,861 views

Your tuppence

 1. Raluca Brezniceanu / 28 July 2017 0:03

  Dragoste fara nabadai nu exista, e buna la ceva si o cearta, la o impacare epica.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Simona / 27 July 2017 16:14

  Toate trec pe lume :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 3. Patricia Lidia / 26 July 2017 13:03

  Interesante puncte de vedere. Un text fain compus!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 4. Codruţa Romanţa / 26 July 2017 11:46

  Cât de frumos scris, spus! Mă gândeam acum, citind aceste rânduri, ce fain ar fi să mai existe scrisori! Există, dar nu le mai folosim! Îmi e dor să primesc o scrisoare! Parcă cu ele era mai altfel, ne exprimam mai altfel!

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 5. Loredana / 26 July 2017 10:44

  Interesant…am mai citit si altceva. 🙂
  Well, din pacate, se intampla des si multi vor sa aibe ce au avut abia dupa ce au pierdut si dupa ce nu mai e timp, nu mai e loc pentru el/ea…
  Insa, raman amintirile!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 6. Claudia`s Choice / 25 July 2017 22:53

  Frumos scris! Si interesant gandit!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 7. Aly / 25 July 2017 20:51

  Imi place cum scrii. Referitor la text, asta face diferenta dintre un baiat si un barbat adevarat…cel din urma stie sa pretuiasca o femeie atunci cand e a lui…nu trebuie sa se desparta de ea ca sa descopere ce a avut.

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 8. adndefemeie / 25 July 2017 15:39

  Nu refuz niciodată un pahar de vorbă bine aleasă!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 9. Ramona / 25 July 2017 11:56

  Ca de obicei, realizează ce au dupa ce au pierdut.

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 10. Nume / 24 September 2015 21:57

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 61
  Reply
 11. Alina / 19 September 2015 23:08

  Incredibil ! Hmmm..FOarte tare ! :)…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 6
  Reply
 12. VENUSS / 19 September 2015 11:21

  🙂

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 3
  Reply
 13. Nico / 19 September 2015 2:55

  Absolut superb scris! M-am regăsit si mi-am regăsit fostul iubit in fiecare cuvant!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 5
  Reply
 14. mike / 19 September 2015 0:37

  do you marry me??

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
  Reply
 15. Mary / 17 September 2015 23:43

  Ai scris de parca ai fi..el. Si totusi,cred ca esti mai putin por..

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 6
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro