Secretul ascuns 100 de ani: Femeile au pierdut războiul sexelor!

29 October 2014

Me, myself and ITrecu și suta de ani de când sufragetele le-au băgat botina în nas bărbaților, râvnind la nobilul drept de a se juca cu buletinul de vot. Și au câștigat! Sau poate au pierdut?!

Activistele feminismului din curentul actual încă mai recită litania izbânzii sufragetelor și se dau de ceasul morții să le calce pe urme. Ca să continue războiul! Cu bărbații! Să mai câștige încă o redută, și încă una, și tot așa, până când femeii i se va da satisfacția supremă și se va recunoaște că este net superioară bărbatului. Femeia va urca cu pași mărunți și eleganți pe piedestalul luminos, iar bărbatul va coborî în tenebre, printre neamurile lui primate sau porcine. Atunci războiul va fi declarat încheiat, femeile se vor îmbrățișa în efuziuni lacrimogene, iar bărbații le vor privi mirați, răgâind cu berea în față, în timp ce privesc la televizorul din barul sportiv transmiterea fragmentelor din eveniment în pauza derby-ului etapei.

Buuun! Ăsta e scenariul cel mai fericit pentru femei… Dar dacă femeile vor vedea război sexelor cu mintea și prin ochii bărbaților, lucurile o iau pe panta lui ”worst case scenario”. De ce? Pentru că bărbatul e o specie puturoasă, care poate fi urnită greu, cel mai adesea numai la cicăleala femeii. Dorind să scape de cicăleală, bărbatul a devenit inventiv și a trebuit să găsească o soluție de a pune capăt turuielilor. Inclusiv a turuielii sufragetei care, în timp ce frământa cozonaci, era frământată și de gânduri înalte privind viitorul Marelui Regat Unit Britanic, soarta Indiilor, a Australiei, Noii Zeelande, a coloniilor majestății sale de prin Asia Mică, Africa și Americi, soarta amărâților de prin Madagascar, insulele Pacificului, Atlanticului sau Marea Chinei.

Femeile au câștigat așadar dreptul de vot, dar au pierdut șansa de a avea în liniștea căminului conjugal dezbateri inteligente cu soții, care puteau vedea astfel cât sunt de istețe, le apreciau și mai mult pentru ceea ce sunt și se lăsau manipulați, pardon, convinși de argumentele imbatabile ale nevestelor. Așa s-au încheiat discuțiile domestice despre politică, pentru că ”sir” nu mai era obligat să asculte părerea madamei și i-o tăia imediat: ”Honey, ai drept de vot, peste patru ani pui ștampila și gata. Silence, please!”. Bărbații au satisfăcut pretențiile femeilor, dar s-au asigurat și că beneficiul lor este mult, muuult mai mare, totul fiind prezentat strălucitor în ambalajul unei mari concesii, al unei victorii glorioase a femeilor.

1910-sufragete presa

Dar femeilor nu le-a ajuns și au mers mai departe… Ia să pună mâna și bărbatul pe cratiță, să spele rufele, geamurile, podeaua, să dea cu mătura, să îmbăieze copiii, să preia, cu alte cuvinte, cât mai multe atribuții și responsabilități, până atunci aflate în grija exclusivă a femeilor, că doar, deh, trebuie să fie egalitate până la capăt… Ups! Asta cu până la capăt a sunat urât! Nevermind! Revin la reușita de după prima luptă cu sufragetele, care le-a dat bărbaților aripi mai abitir decât o canistră de Red Bull. Au lăsat soarta planetei și pacea mondială în grija nevestelor, a președintelui Statelor Unite și a candidatelor la Miss Univers.

Așa au apărut mopul, mașina de spălat, mașina de spălat vase, aragazul, cuptorul cu microunde, soluția de spălat geamuri, detergentul de vase și cel de haine, frigiderul, aspiratorul, centrala de apartament, caloriferul electric, termostatul, radio-ul, TV-ul, telefonia, internetul, wi-fi, creșa, after-school-ul, meditațiile la engleză, română, mate, fizică, sportul cu antrenor, cursul de balet ș.a.m.d. Practic, istoria nu consemnează prea explicit, dar e evident că, după niște oale trântite de mai multe femei cu drept de vot, bărbații s-au adunat și au zis: E de belea! Să fie cuptor cu microunde! Și au făcut cuptorul și au văzut că era bun! După ce bărbații au găsit hainele transpirate și murdare abandonate de către femeile cu drept de vot în coșul de rufe au zis: Iar e de belea! Să fie mașină de spălat! Și au făcut mașina de spălat! Și au văzut că mașina de spălat era bună! Când au văzut bărbații blidele nespălate au zis să facem… etc, etc. Acum lupta a ajuns la faza pe gadget cu aplicație IOS sau android. Stă bărbătușul în tribună, la peluza ultrașilor, călare pe mama lor și zice: Bă, nevastă-mea mă bănuiește că i-o trag lu’ Nuți… Am prins-o că-mi dădea check pe smart… Ptiu drace, ce ai? IOS sau android? Android, frate! Ia descarcă aplicația asta, că ascunde tot, apeluri, mesaje, fb, mail, tot băăă, înțelegi!!! Adică bărbații au creat deja(!) vreo trei milioane de aplicații pentru android-ul ăsta nenorocit!!! WTF?! Ce naiba au de ascuns?

sef

Ați prins ideea! Dacă în urmă cu un secol, când 98% din populație trăia în sate, femeia nu spăla hainele bărbatului plecat la câmp sau în pădure, nu-i făcea mâncare, nu-i aprindea iarna focul în sobă, soarta nefericitului nu era prea grozavă, vezi și speranța de viață redusă din epocă. Nu prea avea bărbatul multe de comentat, vrând-nevrând, trebuia să tacă și să înghită și aprecia eforturile femeii la justa valoare. Deși mereu au existat excepții, putem spune clar că rare au fost cazurile în care bunicii sau străbunicii noștri nu au avut respect și considerație unul față de altul, loialitate și poate chiar o intimitate plăcută de-a lungul vieții.

Unde am ajuns: azi, femeile continuă lupta sufragetelor, cu mize tot mai mici și neînsemnate, bărbații au ajuns niște porci, niște giboni cu o viziune devalorizantă asupra femeii, pentru că, nu-i așa, ”hai să copulăm împreună, căci pentru altceva nu mai am nevoie de tine. Mi-am cumpărat semipreparatul de la supermarket, l-am pregătit la microunde, am reglat temperatura ambientală din termostat, mănânc bine, beau o bere cu ochii în televizor. Mai dau câteva like-uri și comment-uri unor milfe disperate de pe facebook, poate pune vreuna botu’. Și toate astea în timp ce rufele și vesela se spală singure, la o simplă apăsare de buton!”.Citiţi şi

O femeie singură și frumoasă sperie și mai mult

Cea mai eficientă modalitate de a spăla hainele de mână

„Alege-mă!” – Endings, Beginnings

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ra / 30 October 2014 3:19

  “Ce naiba au de ascuns? ” Se ascund de ei, des de responsabilităţi, sentimente şi multe alte chestiuni incomode.
  “Unde am ajuns: azi, femeile continuă lupta sufragetelor, cu mize tot mai mici și neînsemnate, bărbații au ajuns niște porci, niște giboni cu o viziune devalorizantă asupra femeii, pentru că, nu-i așa, ”hai să copulăm împreună, căci pentru altceva nu mai am nevoie de tine. Mi-am cumpărat semipreparatul de la supermarket, l-am pregătit la microunde.” Şi cancerul de unde vine, pachet cu alte boli?
  Să mai numiţi voi asta viaţă, da, poate dacă insistaţi să vă mai minţiţi.

  0
  0
  Reply
 2. mda, / 29 October 2014 22:25

  parerea mea e ca nu e momentul sa glumim cu dreptul la vot al femeilor 🙂

  0
  0
  Reply
 3. Belle d”Imagination / 29 October 2014 22:08

  În schimb am câştigat drepturile de a:
  – ieşi din casă singure fără a risca să ajungem la închisoare fiindcă ne-a căşunat că vrem o pârdalnică de îngheţată
  – a învăţa să citim şi să scriem

  Din nefericire ambele sexe au pierdut din înţelepciune

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro