Să-ți fie clar, nu ești Albă ca Zăpada!

13 February 2016

Oglindă, oglinjoară… Cine-i cea mai frumoasă din țară? Dacă stând în fața oglinzii ți-ai pus această întrebare, rândurile de mai jos sunt pentru tine. Dacă întrebarea ți s-a născut după ce ai mai postat un selfie de toată admirația sau invidia, înseamnă că tot pentru tine scriu. Da, îți scriu ție, femeii care s-a studiat îndelung în oglindă, știe să își țină buzele țuguiate irezistibil atunci când trebuie, să aibă mimica aia superioară când vrea, privirea pierdută, tânjind după tandrețe, lascivă, provocatoare, severă sau de gheață, după dorință. Îți scriu ție, celei care știi exact cum să îți așezi suvița aia, care îți dă efectul acela misterios, care te face mai nu știu cum, te scoate în evidență și știi bine că te avantajează. Îți scriu ție, celei care știi exact cum cade pe tine fiecare cută a fiecărei haine, știi în detaliu ce cămașă, pantalon sau pantof te pune în evidență și îți ascunde cel mai bine defectele. Știi să alegi, dintre sutele de selfie-uri, pe cel în care arăți răvășitor de seducătoare și nu înțelegi cum de nu ești tu în paginile revistelor glossy, ce nedreptate o mai fi și asta, câtă vreme arăți atât de bine, ești atât de aproape de perfecțiune. Bașca faptul că selfie-ul tău nu este photoshopat zile întregi ca fotografiile profi ale vedetelor care apar atât de nemeritat pe coperțile lucioase și care își trăiesc din plin viața glamour, în lux, desfătare și alint, cu toată lumea la picioare. Și asta în timp ce oglinda sau selfie-ul de la profilul de fb îți șoptesc tainic: Ești cea mai frumoasă din țară! Ești cea mai frumoasă din țară!

femeie oglindă sărut

Totuși, o mare dilemă te frământă. Cum naiba încă ești singură?! Cum se face că aia, aia și aia și-au prins toate câte un bărbat bun. Sorin ăla, de exemplu, e foarte ok! Ar fi putut fi o partidă chiar și pentru tine. Cum a reușit să i se bage pe sub piele nesimțita aia e un mister, dar acum nu mai contează. I-a turnat doi copchii și parcă nu ți-ar mai trebui. Ce e mai grav e că și aia, aia și ailaltă și-au găsit câte unul. Că ție nu ți-ar trebui nici în ruptul capului unul din ăla e o altă chestiune, dar, totuși, au reușit să îi prostească cumva. Și îi mai și țin sub papuc așa cum scrie la carte și ăia nu mișcă în front deloc-deloc, parcă le e și teamă de ele. Cum naiba reușesc, greu de închipuit! Și când te gândești că și aia… da, aia de nu dădeai doi bani pe ea și-a prins unul chiar frumușel. Nu foarte înstărit, dar frumușel. Și ea e… nicicum. Nu are stil, nu știe să se îmbrace, să se asorteze, de machiat și alte finețuri nu mai vorbim. Chiar zilele trecute ai văzut-o la Therme și poți jura că nu era epilată de curând. Iacs…

Aici e paradoxul. Ai abilități de seducție, arme de cucerire mai ceva ca armata lui Putin în Siria. Știi să privești nevinovat, cu pleoapele ușor strânse și clipind mai alert din gene. Ei, privirea aceasta e mai ucigătoare decât orice armă cu lunetă. Împuști direct în inimă orice bărbat. Sau rochița aceea neagră, cu decolteul ăla obraznic, combinat cu push-up-ul, rujul roșu sângeriu și pantofii cu toc de 12 centimetri… Ei, aici deja vorbim de arme de distrugere în masă!!! Nu este bărbat care să nu întoarcă privirea după tine salivând, când îți faci apariția. Ești cea mai frumoasă din țară! Și totuși ești  singură! Problema e că ți-ai cam pierdut răbdarea și nu prea mai ai chef să acorzi credit niciunui bărbat. După ultimele tale relații nu te-ai ales cu nimic de durată, în afara unor vorbe urâte, spuse de ciudă că te-au pierdut. Te-au făcut în fel și chip, chiar și nebună. Totuși, ca o doamnă ce ești, recunoști că nu ești perfectă, ai și tu toane, dar care femeie nu are?! Natura femeii în sine este mai schimbătoare, iar dacă ei n-au înțeles atâta lucru, e clar că nu te merită!

Gânduri negre îți încolțesc în suflet: oare cât voi mai fi tot singură, neiubită, neîmplinită, nefericită, ne…, ne…, ne…?! Și îți spui: Oare cum poate răbda universul așa o nedreptate, tocmai cu o valoroasă ca mine?! Eu care merit totul și totul ar trebui să se alinieze întocmai cum vreau eu ca să mă facă fericită, fericită! Și invidiată! Da! Musai invidiată de toată lumea, așa, ca o minimă compensație pentru toată suferința îndurată până acum! Merit asta! Trebuie să mi se întâmple asta, fir-ar să fie! E mult prea nedrept să nu fiu fericită, cineva trebuie să mă facă fericită, e o datorie, o obligație de onoare chiar! Trebuie să mă facă cineva fericită! Atunci voi putea fi eu, voi jubila, voi chicoti, voi zâmbi, voi radia de fericire. Dar, până atunci, până în clipa în care nu mă va face careva fericită, să nu aibă nimeni pretenții de la mine. Nuuu! Nimic, nimic, nimic! Așa! Ce tot atâtea pretenții?! Adică să îi fac eu pe ceilalți să se simtă bine! Și cu mine cum rămâne?! Asta e! Să înțeleagă toată lumea că până când nu primesc ceea ce vreau, nu dau nimic-nimic la schimb. Să se înțeleagă asta odată!

Ți-am scris aceste rânduri ție, femeie atât de perfectă în oglindă! Să îți reamintesc că, de fapt, regina cea rea se privea în oglindă, își punea întrebări narcisiste așteptând lingușeli pe măsura ego-ului. Pentru că nu e sănătos să visezi la prințul care să îți spună: „Vrei să fii prințesa mea? Împărăția mea te așteaptă…” câtă vreme trăiești cu spaima subconștientă că oglinda îți va răspunde într-o zi: „De acum înainte, chipul îți va fi la fel de hâd precum îți este inima!”. Da! Știu că acum protestezi în sinea ta, negi, te revolți și mă urăști. Nu e nevoie! Las să te admiri în continuare în propria oglindă. Dar, pentru a nu fi totul în van, îți pun în față altă oglindă. Poate vezi ceva! Așa arată o femeie rea, cu inima hâdă: este (și/sau) demoralizată, părăsită, uitată, abandonată, rătăcită, derutată,  deconcertată, izgonită, obidită, supărăcioasă, jignită, buimacă, instabilă, indispusă, insultată, mâhnită, îndurerată, schimbătoare, neînțeleasă, răvășită, ofensată, enervată, învinsă, melancolică, refractară, înșelată, amăgită, dezamăgită, întortocheată, plouată, inconsistentă, șifonată,  doborâtă, nestatornică, tăioasă, încurcată, hoinară, posacă, drastică, oropsită, supărată, invizibilă, descumpănită, prigonită, urgisită, îndărătnică, tăioasă, speriată, cătrănită, căpoasă, vexată, alungată, ofuscată, abruptă, rece, ironică, încrezută, prefăcută, uzată, burzuluită, exigentă, mofturoasă, ursuză, prăbușită, șocată, demobilizată, complexată, împovărată, extenuată, absurdă, contradictorie, severă, aiurită, bosumflată, nemulțumită, încurcată, schimbătoare, mohorâtă, ignorată, bănuitoare, geloasă, tristă, depresivă, inconsecventă, neîmplinită, retrasă, ranchiunoasă, atotștiutoare, îmbufnată, sentențioasă, defazată, neaprobată, șucărită, crudă, dură, capitulată, labilă, cârcotașă, perfecționistă, năruită, scârbită, recalcitrantă, bleagă, pizmașă, pustiită, isterică, frustrată, gonită, ciudoasă, ignorată, violentă, năpăstuită, stângace, nepotolită, complicată, bulversată, încâlcită, bârfitoare, posomorâtă, nevrotică, bântuită, fricoasă, fluctuantă, pleoștită, traumatizată, șovăielnică, îndârjită, neacceptată, suspicioasă, deprimată, amărâtă, lezată, obidită, perplexă, aprigă, îndărătnică, dezorientată, refractară, cârtitoare, neîmpăcată, ghinionistă, debusolată, golită, nedumerită, rănită, păcălită, băgăreață, trișată, pripită, refuzată, încăpățânată, reticentă, aspră, critică, gravă, necugetată, iute, mânioasă, nesatisfăcută, răzbunătoare, frigidă, tulburată, posesivă, obsesivă, compulsivă, pretențioasă, delăsătoare, neîngrijită, turbată, rățoită, perfectă…

Citiţi şi

Cum să atingi silueta perfectă

Ia-ți o fustă, femeie!Citiţi şi

Iubirea e acolo unde nu te aștepți: Ultimul Crăciun, Leila Sandra M.

Cine suntem cu adevărat şi ce căutăm mai exact în viaţa noastră

Eu nu mai simt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Fialka / 20 February 2016 21:56

  Ce articole scrii de la o vreme… Revino-ti repede si rasfata-ne cu bijuterii in genul celor care te-au consacrat…. Fii naturalist ca nenea Zola, ca Big Brother-ul iti ofera suficienta materie prima…. Daca nu impartasesti si cu noi rezultatele, atunci de ce ti l-ai mai pus?:))) Ne-ai sedus si ne-ai abandonat? Sau l-ai dezactivat?:) Nu fi atat de plin de siniubire… Dauneaza grav karmei:)))…. Te rugam, scrie ca odinioara… Te rugam mult, enorm, incomensurabil:))))

  0
  0
  Reply
 2. Faiantaru' / 13 February 2016 21:29

  Si ? Untermenschul dispretuieste oricum bunatatea, considerand-o neautentica, referinta fiindu-i pornirile primare. Evidentierea aviditatii ei de putere nu numai ca n-o deranjeaza, ba chiar se simte astfel potentata, iar cand confirmarile (ca cea de sus) intarzie si le inventeaza singure.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro