Securenii

8 December 2016

Andrei 2Ați urmărit cazul Secureanu (pe www.tolo.ro)? Managerul Spitalului Malaxa este o sublimare a răului în acesată epocă de aur a imposturii. Secureanu este, pur și simplu, o sumă a tuturor falsurilor din timpul nostru.

Predă (vorba vine) Secureanu la Universitate? Predă, sigur că da. Genetică (auziți și dumneavoastră).

Este Secureanu slăvit în clipuri omagiale, în care pretinde că practică și chirurghia (deși nu știe nici să-și spele mâinile ca un chirurg)? Sigur că este.

Plătește Secureanu din banii spitalului daravelele personale și ale clanului său? Sigur că le plătește.

Are Secureanu legături cu tot felul de masonerii și securiștii și comitete și comisii? Sigur că are.

Este Secureanu patriot? Sigur că este. Doar i s-a așternut numele pe statuia marelui nostru poet Mihai Eminescu, tocmai la Viena. Este Secureanu și revoluționar, cu patalama la mână? Sigur că este. Câți impostori din România au scăpat fără certificatul ăsta?

Stă Secureanu în casă de la RA-PPS? Sigur că stă, unde ați vrea să stea? Cu pulimea? În vreun cartier-dormitor? Secureanu are valoare.

Are Secureanu amantă tânără, deosebită? Sigur că are. O are pe Vrăbi. Vrăbi a dat de optsprezece ori ca să ia permisul de conducere, dar n-a fost în stare. Nu-i nimic, Vrăbi a lu’ Secu poate să meargă și fără permis, ce atâtea mofturi?

Are Secureanu suită ca regii de altădată? Sigur că are. Are chiar și un pitic la dispoziție. Cum, nu știați?

Este Secureanu nu doar un hoț la drumul mare, dar și un meltean și un bădăran violent? Sigur că este (cum, n-ați ascultat înregistrările?).

Se comportă Secureanu ca un feudal? Sigur că da. A dat el dreptul mai departe? Le-a dat și pe gură și pe nas, după cum frumos rezuma singur pe holurile spitalului.

Este Secureanu conferențiar universitar doctor? Sigur că este. O somitate academică, ați uitat deja prima frază? E un Elena Ceaușescu în halat de cavaler. Sunt gata să îmi pun viața gaj că doctoratul lui Secureanu e încă un plagiat ordinar. Aveți puțintică răbdare.

I se adresează lui Secureanu Guvernul României cu frumoasa formulă Excelența Voastră prin vice-premierul tehnocrat (vezi Doamne) Dâncu? Sigur că da. Excelență, da.

Excelența Sa Secureanu nu a ratat niciun domeniu în care-și putea târî impostura. Și cum a fost posibil atâta gunoi sub un singur preș? Cum să fie? Secureanu a știut când și cu cine să fie slugă și când și cu cine să fie stăpân. El este un alt Gabriel Oprea, mai puțin vizibil, dar esențial identic.

Secureanu este, până la urmă, dovada ultimă că România trăiește într-o desăvârșită cultură de penitenciar. Atâta că penitenciarul e toată țara.

Secureanu, dacă n-ați înțeles, e boss. El a crescut din lașitatea comună a tuturor celor care l-au îngăduit, aproape un deceniu (nu o zi, nu o lună).

Secureanu nu a făcut nimic deosebit în tot acest timp. A fost el însuși: un ticălos. O societate sănătoasă respinge un asemenea virus. România însă l-a îmbrățișat pe Secureanu, cu capul plecat, și l-a înfășat cu toate onorurile cuvenite primului dintre impostori.

Pentru că adevărul ceva mai amplu, și îndelung ocolit, e că România s-a împărțit, între timp, în două: Securenii și sclavii lor.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

România – țara lipsei de proceduri

Medicul ATI Cătălin Denciu și împrejurarea nefastă care l-a făcut erou (incendiul cu 10 morți de la spitalul din Piatra Neamț)

serenadă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Reparatii frigidere / 9 December 2016 12:38

  O dovada clara romanului ajuns imparat,a uitat de unde a plecat.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro