Și dacă e ultimul Crăciun împreună?

22 December 2014

Mirela 2“Vreau un joc prin care să-l ajut pe copilul meu să accepte mai ușor faptul că într-o zi eu nu o să mai fiu”. Asta și-a dorit o mamă aflată într-o luptă cruntă cu o boală tare parșivă. Și-a dorit un joc și l-a găsit. E un puzzle despre îngeri. Și cu mulți îngeri. Iar mămica din povestea nostră îi povestește copilului ei cum că există în cer îngeri care au fost cândva copii pe pământ și că, din când în când, Doamne Doamne îi cheamă pe oamenii mari și buni să fie îngeri părinți pentru copiii înger din cer.

“Și de copiii care rămân pe pământ cine are grijă?” a întrebat copilul precupat așa cum e firesc de propriile temeri.

“Părinții lor îngeri și prietenii părinților lor, și bunicii care rămân lângă ei, și toată lumea care îi iubeste pe copilașii ai căror parinți s-au dus la cer”.

Mă uitam absolut interzisă la această situație. Și n-am avut cum să nu mă gândesc cu câte mărunțișuri ne batem capul. Alergăm ca nebunii, căutăm cele mai interesante jocuri pentru copiii noștri. Ne străduim să le punem sub brad cadouri visate și dorite . Inventăm cele mai interesante povești și construim cele mai frumoase suprize. De la cutii de lego până la păpușele, trenulețe, jucării de pluș și puzzle-uri, încercăm să găsim cel mai frumos dar pentru cei mici. Nu m-am gândit niciodată că există pe pământ mame care caută jocuri prin care să-i ajute pe copii să accepte inclusiv faptul că într-o zi ele n-o sa mai fie lângă ei.

craciun-fericit-fericitari-copii-vintage

Ajunge o boală stupidă, o răceală mai gravă, probleme de epuizare, ca să ne amintim că nu suntem veșnici. Pentru această mamă lupta e una tare nedreaptă. Nu ajunge sentimentul pe care îl trăiește și toată lupta din ea să accepte ceea ce i se întâmplă, mai trebuie să facă toată povestea asta în culori calde și luminoase pentru puiul ei, care chiar dacă nu întelege, sigur trebuie să accepte. Cuiva i-a trecut într-o zi prin cap să facă un puzzle despre îngeri. Pentru unii părinți este jocul perfect pe care-l pot descifra împreună cu copiii lor. Și în fiecare pauză de joacă își strâng în brațe copiii ca și când ar fi pentru ultima oară.

“Acest Crăciun e cel mai frumos pentru că îl petrecem împreună” asta a spus o mamă care e foarte bolnavă, care traiește dintr-o pensie și care nu are nici măcar un brăduț pentru fetița ei, și pentru care fiecare zi e “încă o zi” și fiecare Crăciun e poate ultimul. Un diagnostic a facut-o pe ea foarte atentă. Dar cine ne poate garanta vreunuia dintre noi că acesta e un Crăciun din multe alte sărbători ce vor fi să vină? Nimeni. Și-atunci jocul cu îngeri ar trebui să fie nelipsit din orice casă de părinți responsabili de sufletul copiilor lor, iar acest Craciun ar trebui să-l trăim ca și când ar fi unic…

Pe Mirela o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Pur și simplu o iubesc!

Copilul lipsă din fotografie

Nu e nimic în neregulă cu tine dacă nu vrei copii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. eu / 25 December 2014 17:24

  de ce doar Craciunul si Pastele tre sa fie omenesti? ……oh! toata viata tre sa ne fie omeneasca! nu sa mancam bine doar la pasti si craciun, sa umplem spitalele, sa avem toate jucariile si toate cadourile… eu am avut craciunuri cu ceai si biscuiti, cu bunicii batrani si fara mama alaturi, fara tata- pe care nu-l cunosc, fara nimic… Doar o soba amarata si un brad pe care an de an bunicul se straduia sa-l aduca n casa, pentru mine. Am plans si am blestemat saracia si abandonul si craciunul cel mincinos. NU exista asa ceva, treziti-va! Daca exista, imi aducea si mie ceva, dracului. Macar un om sa ma iubeasca si pentru care sa nu fiu povara. …….. Ce stiti voi, astia, care va imbuibati si va imbatati si aveti de toate…?!… Craciun cu ceai si cu bunicii neputinciosi…… Iisus- lipsa. Mereu.

  0
  0
  Reply
 2. picatura / 22 December 2014 16:21

  daca mama respectiva e mai mult decat un concept ilustrativ pentru articol o putem ajuta sa aiba un craciun omenesc

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro